Gyerünk a moziba be!


Mielőtt lehullnak az első hópihék vagy a plázák zsúfoltig telnek hömpölygő, ajándék után kutakodó emberáradattal, esetleg valahol a halászlé és a karácsonyfaégős balhé között, vonszoljuk el hátsónkat a moziba decemberben. Megéri. Lesz vándorlás a Hobbittal, Lánybúcsú Rebel Wilsonnal, Nyomorultak Russel Crowe-al és januárban megérkezik Tim Burton legújabb meséje, a Frankenweenie is. Filmajánló decemberre.

Karácsony előtt másfél héttel érkezik hozzánk, Peter Jackson várva várt, egész estés mozija, ’A Hobbit – Váratlan utazás’. Hogy miért írtuk, hogy egész estét betöltő film? Mert tényleg az. A Hobbit közel 160 percen keresztül szórakoztat majd minket ünnepek előtt Zsákos Bilbóval, Gandalffal és Legolasszal.
A történet hatvan évvel a Gyűrűk Ura kezdete előtt játszódik. Zsákos Bilbó (Martin Freeman)  békés és unalmas hobbitélete egy csapásra felpezsdül, amikor Szürke Gandalf (Ian McKellen) váratlan utazásra invitálja, hogy visszaszerezzék az elveszett Törp Királyságot, a rettegett sárkánytól, Smaugtól.


Akit Koltai Róbert „vetkőzős akciókomédiája” (Magic Boys), idén még nem riasztott el végleg attól, hogy magyar filmre költsön a mozi pénztáraknál, annak figyelmébe ajánljuk, a kissé bárgyú című, Nejem, nőm, csajom c. alkotást. A film, a tréler alapján nem sok jót ígér, a börtönpoklot is megjárt Stohl Bucin kívül, kivéve persze, ha szeretnénk látni megint, ahogy Schell Judit gyerek után nyafog.


Ha a becserélhetetlen ajándékok és a váratlanul beállított betlehemesek miatt nem éreznénk magunkat elég nyomorultnak, akkor két ünnep között feltétlen beülünk majd a Nyomorultakra. Tudják, ez az a film, amelynek kedvéért Anne Hathaway levágatta a hosszú haját és persze énekelni is fog, Hugh Jackmannel, Russel Crowe-al és Amanda Seyfrieddel együtt.


A Lánybúcsúban Kirsten Dunst ismét megvillantja komikus képességeit, Isla Fischerrel, Lizzy Caplannel és a fergeteges Rebel Wilsonnal egyetemben. A filmet, a legtöbb kritikus a Koszorúslányok c. mozihoz hasonlította. Csak intelligensebb kiadásban, kevesebb altáji humorral fűszerezve. Három mindenre elszánt koszorúslány intrikákkal tűzdelt küzdelme középiskolai barátnéjuk életének legszebb napjáért.


Ha túléltük a világvégét, a karácsonyt és az unalmas szilveszterbe sem haltunk bele, januárban érkezik Tim Burton legújabb meséje, Winona Ryderrel. Leírjuk megint. Winona Ryder. Burton és a színésznő újra közös alkotásban, még akkor is, ha ez utóbbinak csak a hangja hallható. A történetben, Victor nem akar beletörődni, hogy minden kutya a mennybe megy, így feltámasztja halott barátját, Sparkyt. Az összefoltozott jószág azonban hátrányára változva tér vissza a földre. Gyáva gyerekeknek és ijedős felnőtteknek szigorúan csak nagyszülői felügyelettel ajánljuk.

 

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme