Ki tudja, mi lesz – Egy hetes imprófesztivál



A színházra sokan még mindig csak úgy gondolnak, mint olyan helyre, ahol csöndben, megilletődve kell ülni előadás közben. Pedig ez nem mindenhol így van. Például az interaktív improvizációs színházakban tökre ér bekiabálni, sőt, fel is lehet menni a színpadra alkalomadtán, mi több (spontán) ötleteinkkel befolyásolhatjuk az előadás menetét. Jóféle, mi? Március 26. és április 1. között több, mint tizenöt ilyen stílusú előadást tekinthetnek meg Budapesten.

Az imprószínház lényege a szórakoztatás és az elgondolkodtatás, bátran mondhatjuk tehát, hogy rokon lapunk szellemiségével. Rövid, frappáns helyzetkomikum, amelyik a közönség bevonásával alakul és éri el csattanóját.

Az egyik legnevesebb hazai improvizációs színházi műhely, a Momentán Társulat szervezésében és főhadiszállásán lesz a móka. Március 26-án a Selfridge Productions az Impro és Kontra, az Itt és Most pedig a Mesepecsenye rizsával című darabokat adja elő. Másnap vér, halál, balta: a remek nevű gyilkosok.hu társasjátéka veszi kezdetét .28-án pedig a Még Egy Mesét Akciócsoport és a Pszínház Playback Színházi Társulat szórakoztatja a nézőket. Március 29-én a Szindra és Hajós András, 30-án a Momentán és a Grund színház improvizációi, majd Nyeső Mari interaktív koncertje várja az érdeklődőket. Március 31-én igazi "impró battle" lesz, négy társulat is előad, együtt és külön-külön is: ImpróLekvár, Improvokál, Import Impró és a Momentán tagjai. Április 1-jén középiskolás impróbörze, Momentán Impró Workshop és a Soharóza kórus impróit tekintethetik meg.




Az impróhét beharangozó videója


Bővebb infó: https://sites.google.com/site/improo4/Impr7-2012

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme