Vissza a nyolcvanas évekbe


Manapság  az a radikális, ha valaki konzervatív, mondta egyszer egy nagy magyar énekes, akinek szavait nem sokat idézzük ezen az oldalon. A következő két alkotást elnézve azonban nem tehetünk róla, de bizony az ő mondatai csengnek vissza fülünkbe. Olyan zenei világot élünk, amikor Miley Cyrus videójában meztelenül kalapácsokat nyaldos Lady Gaga meg húsból varrat magának ruhát. Nehéz sokkolni  a mai tinédzsereket. Kylie Minogue új videóklipjén azonban mindenki kibukott, pedig nincs is benne meztelenkedés.

Pontosan így van. A videó azért érdekes, mert az égvilágon semmi érdekes nem történik benne. A retinánk végre megpihenhet. Az 'I Was Gonna Cancel' klipjében Kylie egy retró farmergatyában unalmas tornagyakorlatokat hajt végre, mellette pedig eltáncikál néhány másik ember. A háttér kékes színe már annyira mű, hogy szinte természetes. Legalább húsz évet visszabillenünk az időben.


A dal Gloria Estefan kevésbé latinos korszakát idézi annak ellenére, hogy a producer a mai zene fenegyereke Pharrell Williams volt. A klippet Dimitri Basil rendezte, a tornagyakorlatokért pedig  Rafael Bonachela felelős. Megemlíthetnénk, hogy a videó az ausztráliai Melbourne-ben készült, de erre szinte semmi sem utal. Egyszerűségével és minimalizmusával azonban mégis az év egyik legérdekesebb zenei videóját élvezhetjük.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme