A Foo Fighters benne lesz a tévében!


Mindebben persze semmi meglepő nem lenne, ha ez a cikk a megboldogult '90-es évek aranykorában írodna, amikor a reményt a Pearl Jam Jeremyje és Madonna átlátszó csipke blúza jelentette. Ma az MTV zene helyett terhes tizenhat éveseket mutogat, vagy az okostelefonnal önmagukat folyamatosan megörökítő Kardashian lányokat. Így nem csoda, hogy Dave Grohl és bandája egy dokumentum sorozat (Sonic HIghways) erejéig az HBO-ra költözik. A klikk után mutatjuk a trélert.

A sorozat célja az amerikai zene feltérképezése, mondja Dave Grohl a bevezetőben és ha valaki, akkor ő, biztosan tudja hogy lehet egy ilyen "kiadványt" érdekesen elkészíteni:
"A felvételeket országszerte különböző stúdiókban készítettük el. Valami újat szerettünk volna bemutatni. A zene és a hang, köti össze az embereket és történeteiket.".

A sorozatban a zenekar nyolc amerikai város legendás stúdióiba látogat el, interjúkat készít helyi zenészekkel, bemutatja a városok zenei kultúráját, és közben ők maguk is felveszik új lemezük hanganyagát. 


Az együttes, mind a nyolc városban egy-egy dalt is rögzített az év második felében megjelenő új albumára olyan helyi zenészek közreműködésével mint Joe Walsh, Gary Clark Jr. és Rick Nielsen (Cheap Trick)

 Dave Grohl nem csak szereplője, hanem rendezője is a dokumentumfilm sorozatnak.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme