Nagyon hosszú nevű díjat nyert a Hanoi Rocks


A Hanoi Rocks elnyerte a Universal Strategic Marketing Golden God for Inspiration díját.

Olyan szép neve van, hogy idemásoljuk a teljeset: Orange Amplification Presents The Metal Hammer Golden Gods In Association With World Of Tanks.

Az elismerést Michael Monroe, a csapat egykori frontembere vette át. A tavalyi győztes amúgy a Paradise Lost volt.


A Hanoi Rocks az első rockzenekarok közt volt, akik Ázsiában turnéztak, illetve ők adták az első rockkoncertet Delhiben. Legismertebbek talán különleges színpadi jelenlétükről, energetikus koncertjeikről és balhéikról voltak.
A brigád finnországban alakult, később Stockholmba költöztek, ahol tulajdonképpen hajléktalanokként az utcán éltek és kéregettek. 1980-ban jutottak először lemezszerződéshez és egy 102 napig tartó turnéra indultak. HAmarosan a brit Sounds magazin címlapján szerepeltek, ázsiai turnéjukról pedig folyamatosan beszámolt a sajtó. A rajongók gyakran extázisba estek a koncerteken, Japánban még hotelekbe is betörtek, hogy találkozhassanak a zenészekkel. A kultusz odáig fajult, hogy Tokióban olyan telefonfülkéket helyeztek ki, amelyek Hanoi Rocks-dalokat játszottak.
Habár sosem futott be igazán, a Hanoi Rocks jó néhány jelentős zenekart inspirált. Ilyenek például a 80-as évek legmeghatározóbb rockzenekarai, a Guns N’ Roses, a Poison, a Mötley Crüe, vagy az Alice in Chains, akik mind nagyobb sikereket értek el, mint kedvenceik. (Via)

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme