4 napos hipszterkedés a városban - Ilyen volt a Budapest Essentials


Sokszor szerethető, sokszor utálatos, de annyi biztos, hogy városunk szinte soha nem unalmas. Megjártuk a Budapest Essentialst és most elfogultság nélkül, pártatlanul összefoglaljuk, mire is számíthatnak nálunk a kulturáltan szórakozni vágyók. Ugye, az volt az idén induló városi fesztnek a célja, hogy megadja a látogatóknak a komplett BP élményt. Hogy mi is a "lényeg," szerintünk, összegyűjtöttük 4+1 pontban:



1. Partyélet

Na, jó ezt tudtuk eddig is. De az igazi pesti mindig temeti a klubéletet. A péntek esti buli a LÄRMben viszont megerősítette a hitünket a város e-zenei szcénájában. Lévén péntek este, nem vágytunk különösebb kulturális programra, se szájharmonikával kísért keleti beütésű zajzenére, sokkal inkább hideg sörre és technóra! Amit aztán meg is kaptunk az imádnivalóan igénytelen, sötét kis Akácfa utcai klubban. Nos, szerintünk ez bőven hozzátartozik Budapest színe-javához.




2. Nagy nyáresti séták a belvárosban

Talán mégsem olyan hülyék ám a szervezők, hogy a város különböző pontjaira tették a bulikat. Így volt az embernek alkalma egyik helyszínről a másikra közlekedve egy kicsit szemügyre venni az éjszakai Budapestet, régóta itt élőknek meg újra megismerkedni vele. Szombat este úgy döntöttünk, hogy ha már előző nap leragadtunk egy helyen, akkor most hajrá, jól szétnézünk a városban. Ám sajnos nem sikerült úgy megtalálni a helyünket, mint pénteken a Budapest Essentials Backstage-en. Először ellátogattunk a Fogasházba, majd az Akváriumba, ahol egyébként a 2Manydjs nyomta, így:




Majd a GMK-ba tévedtünk, de a 6. emeleti Sky Teraszra már nem sikerült felmászni, az efféle testedzést azonban vasárnap pótoltuk. De az eltévedés, a bóklászás éppúgy hozzátartozik a városi, mint  az úgynevezett „minőségi szórakozás,” bármit is jelentsen ez. Főleg, ha be lehet közben tévedni egy-egy romkocsmába egy rosé fröccsre vagy egy búzasörre.



3. Ellenállhatatlan színes kütyük – WAMP és társai

Az úgynevezett dizájnshopok színes ékszerei, ruhái, kiegészítői mára valahogy hozzátartoznak a belvárosi képhez. Van, aki húzza a száját, hogy "jaj, már lassan lesz kézműves kutyasz@r is" de a legtöbben azért imádjuk a színes kis kütyüket, na! És azért akad ám köztük néhány gyöngyszem. Sok leleményes alkotóval büszkélkedhet városunk, akik ráadásul tök elérhető áron kínálják portékájukat.



4. Egyre bővülő és erősödő gasztrókínálat

Emlékeznek arra, amikor még kínai is csak elvétve volt néhány helyen a fővárosban? Jó, nem most volt már, de szerkesztőségünk tagjai sem lesznek fiatalabbak. Mára már az a helyzet, hogy van 24 órás pho (úgy kell ejteni, hogy „fő”) kajálda is a városban, és a kézműves sör kínálatról ne is beszéljünk. Dizájn cukrászdák, vegán éttermek, food truck-ok és persze igazi hungarikumok széles kínálatából válogathat az éhes budapesti lakos. A karszalag kínálta kedvezményt mi az Október 6. utcai Padthai Wokbarban ettük meg és csak javasolni tudjuk mindenkinek a szuper konyhával, eredeti thaiföldi sörökkel és abszolút baráti árakkal működő vendéglőt.



+1 Kultúra, ami sajnos (nekünk) elmaradt, az az Eushorts Filmfesztivál volt, pedig felmásztunk 7 emeletet a Tip-Top Bárba, hogy kifulladva megkérdezzük  a pultos lányt, hogy mikor kezdődik a vetítés, ő csodálkozva nézett, hogy miféle vetítésről beszélünk. Pedig jó lett volna egy kicsit ejtőzve kulturálódni a háztetőn kialakított, szuper menő kocsmában.

Összességében kellemes élményt nyújtott ez a hazánkban újszerű fesztivál. Annyi, hogy kicsit nehéz kihasználni a karszalag nyújtotta lehetőségeket, mivel, ahogy fent említettük, az ember vagy leragadt egy helyen, vagy az este zömét a városban való mászkálással töltötte, ami persze nem feltétlenül baj. Ám ez azt is eredményezte, hogy több helyszín meglehetősen döglött volt, a hideg ital és az ütős zene ellenére is. Külföldön már egy ideje dívik a kempinges megoldás helyett az efféle városi fesztivál, például a barcelonai Sonár. Ugyan az is abszolút hozzátartozik a hazai és budapesti fílinghez, hogy előszeretettel emeljük ki, a negatívat, ezért most jó, hogy kaptunk egy keresztmetszetet mindarról, ami király. 




Andorka


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme