Van igény a jó zenére – Volkova Sisters koncertbeszámoló


2009-óta működnek rendületlenül, és mint a gőzmozdony, mennek előre. Az utóbbi fél évben például nagyon sok koncerttel örvendeztették meg a zenéjükért hálás közönséget, és minden egyes fellépésükön egyre többen vannak. Erről árulkodott a kedd este is, amikor telt házzal tombolhatták végig a számaikat a Kolorban. Beszámoló hajtás után!


Van igény a jó zenére, csak pénze nincs senkinek. E téren nyújtott mentőövet kedd este a Volkova Sisters, és adott egy ingyenes, cserébe telt házas koncertet a Kolorban. És nem, nem igaz, hogy a magyarnak minden kell, ami ingyen van, mert szerencsére ez a 80-as éveket idéző, melankolikus new wave-érzet eléggé megszűri a közönséget, pont ezért volt szemet gyönyörködtető látvány, a lépcsőkön hömpölygő és az ajtókon kifolyó emberáradat.



Ez is azt bizonyítja, hogy érdemes itthon játszani még a nagyérdeműnek, sőt, egyre inkább. Nagyon sokan szeretik a zenéjüket, és ez végre kezd megmutatkozni, olyan méretű tömegben, amilyet megérdemelnek.

Nem csak a létszám miatt volt fülledt a hangulat tegnap este, ugyanis a zenének köszönhetően mindenki elröppent a maga kis alternatív világába, és boldogan hagyta, hogy a banda tagjai úgy játszanak az elméjükkel és a piciny lelkükkel, ahogy csak akarnak.




A hatás nem maradt el, a srácok nagyon értik a dolgukat  (Sándor Dániel, Kovács Gergely),
legyen szó dob, billentyű vagy a gitár világáról, aminek az abszolút megkoronázása Berger Dalma karizmatikus, erőteljes, és magávalragadóan gyönyörű hangja. Ezt már több fronton is bizonyította, akár dzsessz téren (Singas Project), vagy alternatív vonalon, ha a Realistic Crew-ra gondolunk, és természetesen, amivel lecsavarta a fejünket a helyéről (és ha szerencsénk volt még meg is rugdosott a végén) az az Esclin Syndo, de persze ennél hosszabb a sor a zenei kalandozásaiban, aminek a száma egyértelműen csak nőni fog. A Volkova Sistersben pedig megtalálta a tökéletes partnereket, ahhoz, hogy igényes, és minden téren megfelelő zenét alkossanak.

Ez egy remek formáció, amiben egyértelműen érezhető a zenei szabadság, hogy senki nem szab nekik határokat, hogy mit hogyan csináljanak, ennek is köszönhetően remekül tudnak együtt dolgozni, és nem problémáznak vagy vesződnek olyan ötletekkel, ami elsőre nem klappol mindenkinél. Szeretik azt, amit csinálnak, keményen dolgoznak is érte, erről tanúskodik az első albumuk a Venus Robot és az új Hope ep, ami a koncerteken kibővül pár új számmal, így már mindenki remegve várhatja a teljes korongot.



A zenei élményen túl, remek vizuális hatást is kap az ember gyermeke az arcába ezeken a koncerteken (nem, Dalma nem vetkőzik). Plusz az az energia és átélés, amivel átadják nekünk ezt az egészet, teljes mértékben magával ragad, megtépáz, kifordít, hihetetlen mélységekig levisz, és mindezt lelki – és mentális orgazmusként éli meg a kedves közönség, ami után csak egy szó kívánkozik ki belőlük, a nagybetűs Köszönöm!


Senki se tudta leállítani a testét, táncolt, és mosolygott, és vadul tapsolt a tömeg. Remek este volt, kitettek magukért, és nagyon jófej dolog volt ez az ingyenes lehetőség az igényes zene iránti szomjúság csillapítására. Akinek esetleg elvonási tünetei lennének, vagy balga módon kihagyta ezt a koncertet, az regenerálódhat, vagy pótolhatja az Artplacc Fesztiválon aug. 17-én, vagy a Fekete Zaj Fesztiválon aug. 18-án, ami most a Dürer kert berkein belül lesz fellelhető, még nagyobb koncertteremmel és még több emberrel. Kihagyni életveszélyes!

http://www.facebook.com/volkovasisters
http://www.volkovasisters.com/

Szöveg: Szuszu
Fotók: Noé

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme