Amy Winehouse-ra emlékezünk


Július 23-án sok emlékezetes dolog történt a popéletben. George Michael egyik kisebb jelentőségű szexbotrányát kivéve, a legtöbb pozitív dolog. A Beatles 1964-ben, ezen a napon lett első az angol kislemezlistákon az ’A Hard Day’s Night’-al, a Rolling Stone ’69-ben pedig a ’Honky Tank Women’-el.
A Def Leppardnak ugyanez az amerikai listákon, 1988-ban sikerült, a legendás ’Hysteria’ c. dalával. Két évvel ezelőtt azonban egy tragédia rázta meg a zenei világot. Amy Winehouse, 2011. július 23-án örökre elbúcsúzott a földi élet mámoraitól.

Amy Winehousról már mindent elmeséltek összehazudoztak vagy elmondtak amit lehetett. Három állítással azonban nehéz vitatkozni: önpusztító életet folytatott, tehetséges volt, és túl fiatal ahhoz, hogy meghaljon. Brendan Behan ír költőről, a halála napján, a következőket írta a Daily Express: „He was too young to die, but too drunk to live” (Túl fiatal a halálhoz, de túl részeg az élethez). Winehouse-ról is valami hasonlóan frappánsat kellene írni, de mivel sajnos ehhez még nem telt el elég idő, hallgassa inkább mindenki a legnagyobb slágerét, a Rehab-et.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme