Mégis költözik a VOLT Fesztivál?


Hosszabb távon a Páneurópai Piknik-emlékparkhoz költöztetné a VOLT Fesztivált Sopron önkormányzata. A szerdán induló rendezvényre a két évvel ezelőtti rekordnál is nagyobb nézőszámot várnak.

Sopron alpolgármestere azt mondta, hogy a középtávú elhelyezése meg van oldva a fesztiválnak, azaz marad a Lővér Kemping területén, azonban hosszabb távon a Páneurópai Piknik-emlékparkhoz tervezett ifjúsági szabadidős rendezvényközponthoz helyeznék át a rendezvényt.

Simon István elmondta, hogy négy-öt év múlva költözhetne az új helyszínre az esemény. Fülöp Zoltán, a huszonegyedik alkalommal megrendezett VOLT Fesztivál két főszervezőjének egyike úgy nyilatkozott, hogy a következő öt évre rendelkeznek a Lővér Kempingben működéshez szükséges engedélyekkel, de hosszú távon valamilyen más megoldást kell találniuk.



A szervezők április elején jelentették be, hogy 2018-től új otthont kap, de marad a városban a rendezvény. A Lővér Kemping területe az uniós természetvédelemhez kapcsolódó Natura 2000 program része, és 2012. január 1-jétől egy szigorúbb elbírálás lépett életbe.


A bulin idén amúgy olyan csapatok lépnek fel, mint a Billy Talent, a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, Bonobo, a Bullet For My Valentine, a Gus Gus, a Papa Roach, az Example, a Knife Party, a Parov Stelar Band, Sven Väth vagy Martin Solveig.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme