Finom pia, táncolható ütemek - Strongbow Gold DJ Párbaj


A Balaton Sound-on fellépni nagy lehetőség egy feltörekvő elektronikus zenész számára. Ezért, amikor a legnépszerűbb hazai cidermárkával karöltve a Dj Szövetséggel remixversenyt hirdetett, várható volt, hogy számos tehetséges lemezlovas kap majd az alkalmon, hogy megmutassa tudását. Mi pedig kaptunk az alkalmon, hogy egy régi belvárosi épület udvarában kialakított, igényes, ám nem túl puccos szórakozóhelyen finom ital és jó zenék társaságában töltsünk el pár órát.

10 versenyző csapott a lemezjátszók közé, hogy a Mézesalmás Strongbow ihlette jazz dalocska, az Applehoney, saját stílusú remixét prezentálja a hazai elektronikus zene szcéna néhány meghatározó arcából álló zsűrinek, és persze nekünk, a közönségnek. Amikor megérkeztünk az Andrássy úti Hello Baby Bár-ba, remek fogadtatásban részesültünk. A pultos srác közölte, hogy a Strongbow cider ingyenes a vendégek számára, csak ki kell venni a hűtőből. Mondanunk sem kell, hogy nem távoztunk szomjasan az eseményről.

10 különböző produkciót hallhattunk, különböző stílusokban, de azért persze a táncolhatóbb, lazább fajtákból. Tehát senki sem keverte kísérleti drone technóra az Applehoney-t, ami talán még szerencse is. Bár bevalljuk, hogy a 99 Problems nevű előadó, legzúzósabbnak számító technoremixének szurkoltunk azért. Ám, sajnos nem ő nyert, hanem a szemtelenül fiatal Nick Bounce, egy sokkal trance-esebb produkcióval. Ezenkívül hallhattunk progisabb, house-osabb és élőzenével keverve előadott trekkeket, volt, aki még MC-zett is hozzá. Nekik is szurkoltunk.


A boldog nyertes

A jelenleg csak nálunk kapható ital dalocskáját már egyébként megremixelte 4 hazai lemezlovas, Julia Carpenter, Lotfi Begi a Compact Discóból, Chris Lawyer és Bricklake. Így ők  értékelték a feltörekvő tehetségek munkáit, DJ Newl és a Strongbow mellett. És tiszteletét tette persze Jeszenszky Zsolt is, a DJ szövetség elnöke.


Newl és Begi eredményt hirdetnek

Az eredményt nem kapkodták el. A verseny két hetes periódusa alatt, nem csekély, 70.000 ember hallgatta meg a számokat, és a beérkezett művekre közel kétezren szavaztak is.

A június 27-i döntőben a következő DJ-k és formációk léptek fel:

• 99 Problems
• DJ Franky
• Dj Hlásznyik vs Wave Rider
• Endru & Hütter
• Freaks
• Ill Cows
• Koltai Tamás
• Nick Bounce
• StarWhores
• Tóth Peti

A döntős remixek itt hallhatók.

Nick Bounce, a párbaj legjobbjaként bemutatkozhat a Balaton Soundon, a Strongbow Cider Space-ben, sőt találkozhat egy nemzetközi neves DJ-vel – akár a The Prodigy tagjaival, esetleg Aviciivel, az Above and Beyond tagjaival, vagy Armin Van Buurennel -, aki a dalát is meghallgatja majd, sőt mixe felkerülhet egy válogatásra, amely a nyár legjobb slágereit tartalmazza, így több ezer emberhez juttatva el a DJ nevét. Ám nem csak az ő produkcióját díjazták DJ Newlék. Az első díj mellett egy különdíj is gazdára talált melyet az Ill Cows nyert deephouse-os átiratával, így ők felléphetnek a budapesti Buborék Fesztiválon. Ahogy már a fent is említettük, a Strongbow DJ Párbaj-on a könnyebben fogyasztható zenéké volt a főszerep, de hát mit is várhatnánk egy ilyen könnyen fogyasztható italtól. Ja, igen, és említettük már, hogy az eseményen ingyen volt a Strongbow Gold? Ha eddig még nem tették, kóstolják meg Önök is.


Andorka

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme