The Rolling Stones: Some Girls, Live In Texas 1978 pénteken az Urániában


A Rolling Stones Some Girls című 1978-as texasi koncertjének felvételét a rajongók máig az egyik legjobbnak tartanak az együttes történetében. A zenekar karrierjének csúcspontját jelentette a '78-as turné, melynek jelszava „Vissza a gyökerekhez” volt, ennek jegyében kimondottan a zene került előtérbe, míg a színpadi látványelemek visszaszorultak. Ezzel az egy koncerttel ízelítőt kaphatunk, milyen is volt az egész turné: a Rolling Stones teljesítménye eredeti, előadásmódja nyers és energikus volt, a közönség pedig tombolt. A filmet január 18-án, pénteken vetíti az Uránia Nemzeti Filmszínház.

A filmben többnyire az akkor megjelent Some Girls album nótái hangzanak el, megfűszerezve korábbi albumjaikon megjelent klasszikusokkal, mint a Honky Tonk Woman, Tumbling Dice, Brown Sugar, Jumpin Jack Flash, Miss You és a Beast of Burden.



Az eredetileg 16mm-es kamerával, Fort Worth-ben, Texasban rögzített koncert most digitalizált, HD minőségű képpel és újrakevert 5.1 csatornás digitális hanggal kerül a mozilátogató közönség elé. Extraként tartalmaz egy Mick Jaggerrel készült interjút, melyet 2011 augusztusában rögzítettek, és amely bemutatja a koncert háttérmunkálatait, valamint betekintést nyújt a zenekar történetében egyik legnagyobb jelentőségű koncert kulisszái mögé.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme