Budapest Értékei – A Széchenyi-hegyi Adótorony



Végzetesen suttyó, irgalmatlanul informatív és mindenekfelett arcpirítóan kínos című ismeretterjesztő sorozatunk visszatért! Mindenki (méltán) egyik kedvenc kulturális műsorának mostani adásában a
Széchenyi-hegyi Adótorony rejtelmeiről húzzuk le a vizes lepedőt. Tudták Önök, hogy hány csatorna sugárzását látják el ebből a roppant monumentális fémszörnyből? És hogy mivel ütötte agyon az ifjú Széchenyi az időt? Hajtás után kiderül! Csak saját felelősségre!

Stábunk halált megvető bátorsággal próbálta kideríteni, hogy milyen tevékenység folyhat az Antenna Hungária Mikrohullámú Központjában, ami a számos rádió és tévéműsor sugárzása mellett szintén a torony „dolga”,
  illetve, egy toronynak nincs is dolga: egyrészt nem is tudna semmit csinálni a szerencsétlen, hiszen mélyen a hideg talajba van betonozva az alja, másrészt több tonna, rohadtul érzéketlen fémből, meg ilyesmiből készült, az évek során folyton növekedve. De hát az adótornyok (angolul tax tower) sorsa már csak ilyen.

A 192 méter magas torony egyébként nemrég ünnepelte a szülinapját: 60 éve február 22-én onnan indult el a magyar televíziós sugárzás először az országban. Boldog születésnapot, kedves torony!

A videóban van szó egy linkről, de nagyon trükkös módon. Ezért elmondjuk, ez az a link: LINK!


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme