Nem kell jó zenéért a szomszédba menni! - Az 5 legjobb elektronikus zenei blog



Szeretik a jó zenét, főleg az elektronikusat és annak mindenféle változatát? Akkor szeretettel ajánljuk Önöknek a következő blogokat, mert mi nem mindig tudjuk mindenről megmondani a frankót, ők viszont igen.



Choko Records

A szerző hagyja, hogy a zene önmagáért beszéljen. Ha ide tévedünk szinte 100%, hogy találunk valamit aminek a létezéséről sem tudtunk eddig, de máris az új kedvencünk lesz.


Gato Preto feat Meli Wharton - Soundgals

Vinyls on Repeat

Velkei Zoli blogja és az Urbansounds szellemi utódja. Hozzáértő, rövid, tömör ajánlók és kritikák az underground elektronikus zene legnevesebb kiadványairól. Kötelező!

Truss - Ganymede 5/5 pontra értékelve a blog szerzője által


Primate

Tudták-e Önök, hogy Tiga nagymamája magyar? Nem? Most már tudják. Ehhez hasonló érdekességeket, interjúkat, filmeket, könyvajánlókat, party és fesztiválbeszámolókat láthat, olvashat az erre járó. Nem csak zenei hírek, újdonságok, hanem átfogó, (szub)kulturális körkép. Hol máshol találhatnánk egy holland riportot „Budapestről, a bűn városáról,” vagy értesülhettünk még ősszel a németországi GEMA ellenes tüntetésekről.



Aftermovie - Chris Tietjen vendégeskedett az ím már 12 soproni Secret Fusion-nál

Illetve, ilyen volt egy party 18 a siófoki Flörtben 18 évvel ezelőtt. 


És most következzen a két külföldi kedvenc, ahogy már a nevükből is sejthetik, itt nem a könnyed house zenéké és az érzelmes trance-é lesz a főszerep.


Deep Dark Dungeon Dubstep

A blog jelmondata, hogy nem csak a mélyebb, sötétebb hangzású zenéket, de a bass műfaj kevésbé ismert alfajait is szeretné megismertetni szélesebb közönséggel. Többnyire mixeket tesz közre a blog szerzője, de akadnak bőven interjúk és lemezkritikák is. Egy-egy mix trekklistáját végigbogarászva igazi zenefelfedező útra lehet indulni, és hát ugyebár ez volna egy valamire való zeneblog lényege. Akkor bukkantunk az oldalra, amikor hírt adtak Mindgate-ről, aki szerintünk a budapesti dubstep szcéna egyik (egyelőre) rejtett gyöngyszeme.

DubApes - We are Monkeys



I Vacation in Your Hell

De van ám a gépzenének még sötétebbik oldala. A blog durcás, gót szerzője nem tűri az ellentmondást, így jellemzi önmagát és a személyes poklát:

„És, vegyétek figyelembe, hogy gyakran fogalmam sincs, hogy mit posztolok, mert fájdalomtól ittasan, 90%-ban itt sem vagyok. Ez az oldal nem gyerekeknek szól és legkevésbé sem felnőtt gyerekeknek. Ha 18 év alatti vagy, akkor talán ne nézzél ide. Nyilván nem én vagyok az itt megjelentetett anyagok (zenék, videók) szerzője, és nem is állítottam soha ilyet. Én csak ingyenreklámot biztosítok, mert ha bárki legépeli a neved az már reklám, bármit is írjanak ezután rólad. Sok szerencsét neked, a poklodban nyaralok (szívecske).”

Kritikák, ajánlók (angol nyelvtudás szükséges) és betegebbnél betegebb muzsikák!

Tombz - Already Dead



Andorka

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme