Princess Superstar: The New Evolution – „Olyan, mintha a Beatles a Wild Style-ban szerepelt volna”


Hét év szünet után visszatért az electro hip-hop királynője, akit - ha még kevés sikerrel is - de Lady Gaga is lekoppintott. Még egy ilyen eredeti zenész nem lesz, aki negyvenegy évesen is annyi energiával zenél, mint egy tini popsztár. Olvasson tovább és kiderül mi is ez a nagy felhajtás az énekesnő körül!

Concetta Kirschner ’96-ban tűnt fel, mint az első fehér rapper lány, akire még a Beastie Boys is felfigyelt. Ám az igazi áttörést a Princess Superstart Is című 2001-es albumával érte el. Négy év hallgatás után adta ki a My Machine-t, amely nagy siker lett. Az énekesnő időközben belekóstolt a dj szerepbe is, s mindemellett igen tudatos életet élt, ami nem kis meglepetés ahhoz képest, hogy zenei téren milyen szertelen. Talán pont e miatt a zenei szabadság miatt nem tudott igazán nagy sikereket elérni Concetta, aki soha nem kötötte le magát egyetlen komolyabb kiadónál sem. (Persze nem azért, mert nem tehette meg, egyszerűen a szeszélye vezette.)

A The New Evolution ahogy a címből is kitűnik, egy kis újítást ígér, és ha nem is teljesen tér el Krischner eddigi próbálkozásaitól, mindez idáig ez a legpopulárisabb lemeze. A tizenöt track alig negyede követi a régi rappelős vonalat.

The New Evolution

A legelső, Joy Explosion igazi elektro-poppos, ’80-as éveket idéző slágerszám, tökéletesen passzol a szivárványos borítóhoz. De mégsem a megszokott irány, hisz a jó öreg rap is feltűnik a számban.

A The New Evolutin alapja kissé a ’60-as évekre hajaz, de itt is mindent visz a hiphop. Ennél az alkotásnál azonban egysíkúvá válik a dolog, nem ad semmi pluszt a számhoz, sőt valamelyest le is húzza azt. Harmadik, Chik Habit sem okoz túl sok meglepetést, beáll a sorban következőnek a rappel, és a szintivel.

A Thank You a gitárral már elüt a többitől, és az énekkel (nem rap), bár még mindig az elnyújtott vinnyogás a jellemző motívum. Ehhez pedig kell egyfajta lelkiállapot (a sok üveg bor utáni a leginkább megfelelő).

A Cosmic Downfall tökéletesen beleillik a mostani trendbe. Pörgős, a refrén sem túl bonyolult, lehetne akár az új nyári fesztiválszám is. Bár itt némi felüdülés kap a hallgató, hisz nincs nyávogás, vagy elnyújtott vinnyogás.

A huncut...

Az album többi száma sem tér el a kiemeltektől, egy-kettő képviseli a rappes, Missy Elliotos vonalat, a többi társul az elektrohoz, és néha halljuk énekelni is Princess-t (pl.: a Humans Mastered-ben). De a Sound The Alarm garázs rock-os beütésével is szintén eltér az említett irányvonaltól.

Az énekesnő ettől függetlenül egy igazi underground őskövület, aki megpróbálta feldobni az amúgy is extravagáns stílusát. Azt kell, hogy mondjuk, sikerült neki és egy igazi tombolós, megőrülős lemezt dobott a piacra.

Chick Habit

Bár már megjelenése is sejtette, hogy ez nem lesz egy egyszerű, könnyen behatárolható album. Az énekes ugyanis bizonyos szolgáltatásokat ajánlott (pénzért cserébe), amiből kiadta a The New Evolutiont. Nem kell azonban rosszra gondolni, csupán rap leckét ajánlott (50 dollárért), vagy dedikált cd-t (15 dollárért), de felajánlott egészségügyi és táplálkozási tanácsokat is csupán 60 dollárért egyéb más szolgáltatás mellett. Ez, és az énekesnő megjelenése, hangzása is méltán igazolják, hogy nem egy egyszerű, tucat zenésszel állunk szemben...

Princess Superstar az új albumon kever mindent-mindennel, ami adott esetben szinte tökéletes, és ha más próbálta volna, biztos nem lenne ennyire élvezetes.

Az énekesnő maga úgy jellemezte az új albumát, hogy „olyan mintha a Beatles a Wild Style filmben szerepelne”. Ez pedig nem csak az albumra, hanem személyiségére is igaz.

Az album dalai INNEN elérhetőek!


Írta: Vicky


Kiadó: magánkiadás
Megjelenés: 2012. október 31.
Stílus: pop, hiphop

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme