Queen: Hungarian Rhapsody – Live in Budapest 1986 pénteken az Urániában


2013. január 11-én a Queen legendás, 1986-os budapesti koncertjéről készült filmet vetítik az Urániában. Az 1971-ben alakult és Freddie Mercury 1991-es haláláig aktív Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, világszerte körülbelül 170 millió albumot adott el. Az együttes utolsó, 1986-os turnéján 80 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, a világhírű zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött.
A Queen budapesti stadionkoncertje igazi mérföldkő volt, előre senki sem gondolta, milyen jelentőséggel fog bírni az este. A digitálisan felújított kép és hang, valamint a kísérő dokumentumfilm fantasztikusan adja vissza a koncertet és előkészületeit: „rendkívüli idők az együttes történetében" - fogalmazta a mostani bemutatóra kiadott közleményében Brian May gitáros és Roger Taylor dobos. A koncert máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt.



A filmben a koncert teljes felvétele mellett az együttes budapesti tartózkodása során készített jelenetek is vannak, például a megérkezés Budapestre szárnyashajóval, szentendrei és budapesti séták, gokartozás a Hungaroringen. A negyedszázaddal ezelőtti filmváltozat a digitális megújulás mellett most bővül egy 25 perces dokumentumfilmmel is, amely a Queen útját mutatja be az 1985-ös Live Aid-től a budapesti koncertig, korábban soha nem látott felvételekkel zenei próbákról, interjúkkal.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme