Anna and the Barbies: Ánem! – Á, DE!



Egy ideje már figyelemmel kísérjük az Anna and the Barbies formáció pályáját, ekképpen hihetnénk, hogy már semmivel nem tudnak meglepni minket a srácok. Ámbátor hinni a templomban kell, Ánemet kiáltani pedig a Barbik köreiben ildomos! Az új lemez ismét a  kísérletezés, az útkeresés jegyében rögzült, ámde bánja kő, ha egyszer jól szólnak a dalok!


Annáék sosem voltak azok a „sorbabeállós”, birka típusok, mindig is a saját, kitaposatlan ösvényeiket járták. A mindent bele, alter-zene után kissé elrockosodtak a második nagylemez megjelenésére, de ez sem akadályozta meg őket abban, hogy a harmadik anyag megalkotásakor újraértelmezzék önmagukat.

Az eredmény egy igen dögös lemez, amelyen ugyanúgy megtalálhatóak az odamondogatós, vagány szövegű szerzemények, mint a csendes, elgondolkodtató melódiák. A korong az esszenciája mindannak, amit a zenekar jelenleg képvisel. Zúznak, majd elringatnak, elgondolkoztatnak, majd megnevettetnek. Később érdekes harmóniáikkal, egyedi dalmegoldási fordulataikkal kápráztatják el a hallgatót.

Különbség az eddig lemezekhez képest, hogy a legütősebb, legemlékezetesebb dalok nem csöndes melódiák közül kerültek ki. A leghevesebb szöveg- és dallamvilággal a Macska, az Ünnepélyesen fogadom és Szingli parti című dalokat sikerült felvértezni a kekec kritikus fülekkel szemben.

Ünnepélyes koncert-fogadalom

A Négykézláb és a Polaroid c. dalok is megérnek – jó néhány – misét, a srácok olyan fantáziáról tesznek tanúbizonyságot, ami a szövegeket illeti, hogy a kalapunk magától emelkedik. Nem úgy, mint a kamasz fiúk takarója magányos éjszakákon, de közelít!

Annáék többé már nem gyáva forradalmárok, hanem véres szárnyú angyalok, akik olyan elvetemült bulikra csábítják a nagyérdeműt, hogy az összes szent leesik az égből. Vér, vadság, energia fűti át az egész Anna and the Barbies jelenséget lemezestül, koncertestül. A legszebb az egészben talán mégis az, hogy miután már a pokol falai is leszakadtak a performanszok nyomán, Annáék képesek hitelesen előadni lírai szerzeményeiket is.

Talán a legsikerültebb lassú dal a lemezről: Don't go home...

Eredeti és őszinte a csapat, élükön a káprázatos, kicsit titokzatos Annával. Ez az ő titkuk és ezért olyan nagyon szerethető az új korong is. A magyar nyelvű dalok felirdalják a lelket, az angol nyelvűek pedig utat vájnak a nemzetközi pódium felé.

A kedves olvasó pedig jól teszi, ha lemezt ragad, és hallgatásba burkolózik. Így valahogy:

„Keep calm, and listen to Anna and The Barbies!” Ánem? Á, DE!




Universal Music
Nyelv: angol; magyar
EAN: 5999545522427
Megjelenés: 2012.
Kötésmód: papírtok

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme