Kiera Cass: The Heir - A koronahercegnő - új nemzedék a láthatáron


A párválasztó trilógia nem lehet ismeretlen a footer.hu szemfüles olvasói számára. Írtunk a regényekről, véleményt fogalmaztunk a kiegészítő kötetről, és egy grandiózus nyereményjátékkal is igyekeztünk az önök kedvére tenni. Már-már szentségtörés volna részünkről, ha nem írnánk az új kötetről is. Bizony, jól olvasták, kedves követőink, az új kötetről!

Ha azt gondolják, hogy képtelenség folytatni A párválasztó sorozatot, akkor tévednek! Továbbá: igazuk akkor sem lesz, ha úgy hiszik, hogy a negyedik kötet nem érheti el a trilógia színvonalát. A könyv megjelenésekor bennünk is volt némi kétely, de az új könyv teljesen levett a lábunkról.

A regény borítója, - ha lehet - még az eddigieken is túltesz, ámbár a külcsín fabatkát sem érne, ha a történet csak az eredeti kísérteteként kelhetne életre. Tény, hogy az alaprecept nem változott sokat: még mindig adott egy afféle alternatív, társadalmunk utáni társadalmi berendezkedés. Aztán van itt egy királyi sarj, akinek párt kellene találni, méghozzá az esendő nép gyermekét, ha lehet. A neo-kosztümös valóságshow tehát fut, csak egy nemzedékkel előrébb járunk.

Annyira menő a GABO Könykiadó, hogy feliratos könyvelőzetessel is megörvendeztetett minket.


E téren nem szeretnénk halomra lődözni a poénokat, aki olvasta a trilógiát, sejtheti, hogy ki és hogyan vált végül a párválasztó nyertesévé. Ezt a vonalat nem is firtatnánk tovább.

A mi történetünkben ugyanis Eadlyn hercegnő a trónvárományos. A fordított párválasztó pedig ismét a forrongó nép lázongását igyekszik csillapítani csillogásával és bensőséges pillanataival. Egyetlen személynek nincs ínyére a dolog, az pedig maga a hercegnő. A királyi család legidősebb sarjaként egész életében arra nevelték, hogy miként legyen majd jó királynő. Öntudatos ifjú hölgyként pedig a legkevésbé sem füllik a foga a fiúkhoz, a romantikához és a házassághoz.
Ilyenképpen pedig sok meglepetés és kaland vár rá (no meg az olvasóra) az újjáélesztett, tesztoszterontól fűtött párválasztóban.
A koronahercegnő

A regényt az írónő hatalmas függővéggel zárja, így megelőlegezhető a kijelentés, mely szerint egy újabb trilógia van kibontakozóban. Aki szeret ebben az egyedülálló mesevilág-showban elmerülni, bizton imádni fogja Eadlyn párválasztóját is. Izgalmas, hogy miközben az új szereplőkkel, és szituációkkal ismerkedünk, addig felsejlenek az első történet szereplői is: megtudjuk, mi lett velük az elmúlt évek alatt.

Nosztalgia, új izgalmak, könnyed, de igényes kikapcsolódás vár mindazokra, akik (ismét) a disztópikus nagy Ő mellett voksolnak. Olvasásra fel!




EveCarrot


Kiadó: GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT.
Oldalak száma: 372
ISBN: 9789634060796
Kiadás éve: 2015
Fordító: Gázsity Mila


A korábbi kötetekről szóló kritikáinkat itt, itt, itt, és itt találhatják meg!




A könyvet nagyon köszönjük a GABO Kiadónak!

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme