Kiera Cass: Párválasztó történetek - A Herceg, A Palotaőr, meg ami még belefér


Noha A párválasztó sorozat csupán három kötetből áll (1,2,3), a rajongóknak még sincs oka az orr lógatásra. Ugyanis a Párválasztó történetek tágítja még egy kicsit a disztópikus Nagy Ő univerzumát.


America Singer elmesélte a maga történetét A párválasztó trilógiában. Olvasás közben mindent az ő szemén át láttunk, vele értelmeztük jól, vagy éppen félre környezete reakcióit. De vajon mit érezhetett Maxon herceg a párválasztó felelőssége kapcsán? Vajon tényleg akkora öröm több tucat lány osztatlan figyelmét élvezni? Illetve hogy érezhette magát America régi szerelme, Aspen mikor ráébredt, hogy kedvesének talán tényleg van mit keresnie a párválasztóban?

Az új kötetben rengeteg megválaszolatlan kérdésre kapunk választ amellett, hogy mélyebben megismerjük férfiszereplőinket. A néhány plusz fejezet igazán emberivé és kerekké teszi a történetet. Ámbátor épp a sikerültség érezteti velünk, hogy ennyi nem elég, hogy jó volna még olvasni a fiúk fejében.

Maxon története egészen kerek, viszont az Aspenben végbemenő érzelmi folyamatok egy része homályban marad a plusz fejezetek végére is.

A könyvelőzetesekből faragott rajongói "filmelőzetes". Önök várják, hogy film legyen a történetből?

A könyv első fele hímnemű hőseinké, a második fele viszont az érdekességeké.

A bónusz fejezetekben olvashatunk egy "kérdezz-felelek" típusú rövid interjút Kiera Cass-al, és ennek mentén lassan kirajzolódik, hogy miként született meg America Singer története. Ezt követően végigolvashatjuk a párválasztón résztvevők teljes listáját, továbbá megtudhatjuk, "Mi tesz valakit Egyessé", illetve átböngészhetjük a kasztok leírását. A könyvből mindent megtudhatunk America, Maxon és Aspen családi hátteréről és történetéről, ezen kívül pontos feljegyzést kapunk az írónő lejátszási listájáról az egyes kötetetekhez, fejezetekhez kapcsolódóan.

Mint a leírásból is kirajzolódik, ez a könyv valódi ínyencség mindazok számára, akik olvasták és szerették A párválasztó trilógiát. Még egy picike történet és sok-sok érdekes információ tesz pontot America Singer meséjének végére.

Mi pedig ezzel zárjuk a kötetekről szólócikksorozatunkat, köszönjük, hogy velünk tartottak! Ha bármilyen, mostanában megjelent könyvről szívesen olvasnának kritikát az oldalon, ne habozzanak írni nekünk! Minden ötletet, felvetést szívesen fogadunk!

A könyvért megint csak a GABO Kiadónak tartozunk köszönettel!


                                                                                                                   -EveCarrot


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme