A világ első tudományos igényességű falevél-tesztje - csak a FOOTER.HU-n!!


Mióta lapunk elindította méltán népszerű tesztjeit, rengeteg levelet kapunk olvasóinktól, hogy miről olvasnák el legszívesebben a FOOTER.HU szakértőinek véleményét. Beköszöntött az ősz, így többen is megkerestek minket levelekkel kapcsolatos kérdéseikkel. Munkatársaink nem ugrottak félre a feladat elől! Minden, amit tudni akart a levelekről, itt van!

Hat, jellegzetesen elkülönülő levelet választottunk, sőt, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor ebből csak öt nevezhető tudományos szemszögből levélnek. A teszt pontozási rendszere a kurrens szakmai alapelveknek tökéletesen megfelel. Íme a versenyzők:
Közép-európai lószömörce (horsus szurmusz). Visszavadult fajta, közvetlenül az Akácfa utcából. Harmonikus elosztású levél, kényelmesen könyökölhető, enyhe gombásodással a szélén. Aszimmetrikus, részletgazdag erezetű, selymes tapintású, akár postán való feladásra is alkalmas, adott esetben kényelmesen elhelyezhető borítékban is. Ízre kellemesen fanyar, némi gombás felhanggal. Egy nemzetközi lószömörce skálán kilenc nyerítést simán megér.
Ecsergerezde (vitalius morculus). Méregzöld, a szélein okkersárgába hajló, hárompólusú, a fa alsó ágainak egyikéről való levél. A nagy gazdasági világválság idején vidéken dohányként szívták, aromája kellemesen hat nagyobb terekben is. Esztétikus, festőien kontrasztos végei sajnos nem kompenzálják könyökléshez kicsi méretét, és  a postai feladás is nehézkes. Nagyobb mennyiségű fogyasztásához sauvignon blanc-t ajánlunk. A vuvuzela-skálán fújunk egy hetest neki.
Szórólap (szórólap). Véletlenül a szelekcióba került, de elszánt szerkesztőségünk nem függesztette fel a tesztelési folyamatot egy pillanatra sem! Geometrikus szempontól a szórólap a legtökéletesebb tesztalany. Erényeit csak a keserű, bántó nyomdaszag csökkenti. Alapvetően az írországi basszusfutamok tipikus jegyeit viseli magán. Fogása harmonikus, könyöklésre ideális és a postai feladás egy merő gyönyör lehet vele. Remington márkájú írógépen akár hétszer is krampácsolnánk vele.
Tirógervörös mickánya (vikorial mikernusz). Erotikusan mélyvörös színét kellemesen töri meg a rothadás. Mesteri erezete elegánsan cakkos. Könyöklésre alkalmatlan, postai forgalomra, erős, mélyvörös  színe miatt kevéssé ajánlott. A már említett, levélen látható enyhe rothadás az előnyére válik, hiszen bíbor és narancssárga színeket ad a tesztalanynak. Kesernyés, mégis behízelgő ízével igazi közönségkedvenc a kecskék között. A hatból meglehetősen sok mekegést nyerítettünk a kedvéért.
A fenti képen munkatársunk egy ecsergerezde levélen mutatja be a helytelen és a helyes könyöklést

Északnyugat-európai medverutafa (pszihillium brutalicus). Kecses osztatú, légiesen barázdált, megnyugtatóan zöld teszt-tárgy. Népnemzeti rockzenekarok tetoválásmintáját idéző „Életfa-jelleg” vehető észre rajta, ha enyhén hunyorítunk. Ha elegendő ideig nézzük, a néphagyomány szerint növeli a termékenységet. Illata nyers, júliusi diós érzetet ad. Könyöklésre alapos pozicionálás után alkalmas, a középtáj ideális, a szélek azonban kellemetlenek. A5-ös méretű borítékban a postai feladás kivitelezhető ugyan, szerkesztőségünk azonban mégsem ajánlja, már csak a bélyeg rányomási felületének limitált volta miatt sem. Ínséges időkben a németalföldi parasztok takarmányeledelként hasznosították. Rekedten suttognánk négy farkasember-kiáltást éjszaka érte.
Fürtős maunikalevél (giganticus emeraldus). A XVII. században a viriókára halászó holland parasztok előszeretettel csavarták a fáklyájuk hegyére, az erősebb fényhatás elérése érdekében. Később méltatlanul szorult a háttérbe, a hitvány méhlipóny elterjedésének következtében. Fényes, viaszos tapintású levele friss, egészséges. A szomorú fűzre csak bizonytalanul emlékeztet. Divatos növény, de illata gyakorlatilag nincsen, szóval ezután reméljük senki nem szagolgatja a kelleténél többet. Fényszakilag tizenöt LUX a sötétben is adható neki.

További tesztjeinket itt tekintheti meg:

Tüzifa-teszt
Radír-teszt
Falfesték-teszt
Sötét-teszt
Ropi-teszt


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme