Ezek voltak 2013 legjobb filmjei


Az év végi besztof készítés olyan, mint a heroin. Stábunk is ráállt az első löket után, így megírtuk önöknek a legkúlabb filmek listáját is - legalábbis ahogy szerkesztőink gondolják. Van itt minden, kivéve sajnos a Lúdas Matyi rajzfilm változatát, hiszen az még 1976-ban jelent meg.

A FOOTER.HU maroknyi legénységének legalább olyan szépen megoszlik a filmművészeti érdeklődése, mint a zenei. Épp ezért mérhetetlenül változatos, illatos, széles körű, élvezeti cikk-szerű és szép számú (?) listát állítunk fel önöknek, mintegy sámliként, hogy ráhelyezhessék a pattogatott kukoricát, hogyha fogyasztanak ilyesmit filmélményeik foltozgatása közben - erről a mondatról jut eszünkbe, hogy egy képzavar besztofot is illene lassan tolni...

Szuszu

Üres kikötő


"Az év egyik legzseniálisabban lehúzó filmje. Életszagú filmdráma ez, pontosan azért, mert minden egyes családmodellje létezik, akár a közvetlen környezetünkben is, akik igazából mind csak a boldogságért küzdenek."

Adéle élete


"A gyönyörű egyszerűsége abban rejlik, hogy egy emberi kapcsolatról szól, hiába két nő az alkotóeleme, a három óra elröppen, és csak az az érzés marad bennünk, hogy két ember viszonyát követhettük végig, amivel ugyanúgy megtörténik minden."

Movie 43


"Nem csalás 2012-es filmet beválogatni, ha az a nagyérdeműhöz 2013-ban jutott el, hihetetlen szereplőgárdával és mérhetetlenül elmebeteg sztorikkal, amit TÉNYLEG elvállaltak ezek a színészek! Ez nem maradhat ki senki életéből!"

Andorka

Gyilkos vágyak




"Két csaj, pontosabban három, áll e psycho-thriller középpontjában. Igen, van benne szerelmi háromszög, de szerencsére mégsem érezzük, hogy pusztán a férfi-szemek gyönyörködtetésére készült. A Prométeusz dokinője és a kedvenc Bajos Csajunk hitelesen adják a karrierbe és a törtetésbe belebolondult nőket."

Adore


"Doris Lessing kisregénye, adta az alapot a filmhez, két egymás fiát szeretőnek tartó hölgy sorsát mutatja be. A típikus hollywood-i „szépítések” miatt nem teljesen hű a regényhez, de azért jól visszaadja a sztorit, annak minden betegségével együtt."

Pain & Gain


"Meglepően jó kis akció-(fekete)vígjáték féleség. Ez volt az a film, amitől azt vártam, hogy negyed óra után megunom, de láss csodát, bejött. Az ember egyszerre röhög és szörnyülködik a kisstílű, ám nagyravágyó gengszter főszereplőkön. Szokatlan hangvétel a rendezőtől..."

Kázsé

Frances Ha


"Mert hipszternek lenni jó. De szerencsére a filmben senki nem mászkál GAP pólóban mélabús fejjel és esztéká keretes szemüveg sem tűnik fel a vásznon. A Frances Ha vicces, irónikus de legfőképpen szerethető."

Így is úgy is Laurence


"Az év legromantikusabb filmje Xavier Dolan kanadai rendezőtől egy férfiről, aki nő szeretne lenni és egy nőről aki megpróbálja ezt elfogadni."

Szeretők Utazók


"Óriási szürreális kavalkád zseniális színészekkel és Almodovar szerethető, de néha bugyuta humorával."

Srég

"A mozi és én nem vagyunk igazán közeli jó barátok, valamint annyi film van a múltból, ami valahogy jobban érdekel, mint a kortársak, így nem igazán tudok sok idei filmről beszámolni. Egyet láttam a múlt héten a csajommal..."

Last Vegas


"Igazi kikapcsolódás, három világklasszis színész gyakorlatilag önmagát alakítva szórakozik, és ezen mi is szórakozunk. Semmi nagy gondolat, vagy dráma, de még így is nagyságrendekkel jobb, mint bármi, ami a magyar tévében megy, bármikor."

Akela: Farkaskaland


"A második két helyezett az Akela zenekar Farkaskaland című "filmje" (mind a két helyezett ez a film), mivel ez a kortalan alkotás mindig, minden időben érvényes üzenetet közvetít és sokkal jobb, büdösebb, bunkóbb és igazibb, mint a sok hálivúdi szemét, amivel tömik az önök glóriában ragyogó fejit."

EveCarrot

Túl a csillogáson


"A remek témaválasztás, és Michael Douglas teszi felejthetelenné."

Gravitáció


"A történet babamese, ámbátor e nélkül a film nélkül a legtöbbünk sosem tapasztalta volna meg az űrben lebegés élményét, illúzióját..."

Végjáték


"Vérbeli sci-fi, ami egy hatalmas „űrt” töltött be a filmtörténetben."

Gaben

Gengszterosztag


"Voltak azok a filmek a kilencvenes években, amikor a főgonosz és a főjógyerek lövöldöznek egy csomót, és a legvégén még meg is verekszenek. Na, ezt a hagyományt hozza vissza a negyvesen években játszódó Gengszterosztag, a zseniális Zombielandet is rendező Ruben Fleischer idei alkotása. Vannak benne kúl színészek (Sean Penn, Josh Brolin, Ryan Gosling) és király az egész, semmi bonyolult."

Szerelem, örökség, portugál


"Portugál család éldegél Párizsban, szét dolgozzák magukat, és a franciák nem is felejtik el kihasználni a szorgalmukat. Egy napon aztán örökölnek egy borászatot otthon, Portugáliában. Az övék az egész birtok, és nem kevés pénz is, de csak akkor, hogyha odaköltöznek és tovább viszik az üzletet. Marha jól hangzik, nem? De a gyakorlatban egy ilyen döntést meghozni mégsem olyan könnyű. Csodálatos keserédes vígjáték, baró színészekkel, baszott nagy temperamentummal és már-már giccses tájakkal." 

"Nem tudok harmadikat mondani. Láttam pár jó Family Gux részt és király a Boardwalk Empire aktuális évadja is."

Vicky

Felhőatlasz


"Végre valami aminek mondani valója is akad a nézőközönség számára, nem úgy mint a tömegben gyártott csúcsszuper akciófilmeknek."

Thor2


"Kis ellentmondás az előbbire, hisz majdhogynem fantasztikus akciófilmmel van dolgunk, ám a „mitológiai” rész miatt szinte elvarázsolja az embert."

Gravitáció

Nem másoljuk még egyszer ide a trélerét, jó?
"Igazi mozifilm, ha mondhatni, vászonra született, az élmény pedig csakis ott felejthetetlen."

Önnek melyik 2013-as film tetszett a legjobban? És melyik nem?
Írja meg nekünk ide!

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme