Merénylet a mozikasszáknál – 2013 legnagyobb filmes bukásai


Mi a közös Ewan McGregorban, Arnold Schwarzeneggerben, Jennifer Lopezben, Emma Thompsonban és Will Smithben? Az, hogy 2013 nem az ő évük volt. A mozikasszánál legalább is, semmi esetre sem. Az óriásölő. Erőnek erejével. Parker. Filmek, amelyekre senki nem volt kíváncsi. Pedig Schwarzeneggert senki nem fosztotta meg az utolsó akcióhős címtől, Will Smith még mindig jobb színész, mint rapper, és J- Lo hátsóján is megáll még az a kávéscsésze. Idén azonban, ez nem volt elég.

Az Óriásölő

Kezet a szívre. Látta valaki? Pedig ’Az Óriásölőben’ Nicholas Hoult (Egy fiúról, Skins) mellett ott bukdácsolt Stanley Tucci és Bill Nighley (Igazából szerelem) is. Az Égig érő paszuly modern meséjére mégsem voltak sokan kíváncsiak. Még itt, Magyarországon sem, annak ellenére, hogy Ewan McGregor, állítólag végig „Szijjártó Péter frizurával” rohangál a filmvásznon. 


Erőnek erejével

A film címe lehetett volna az is, hogy ’A Falusi Terminátor’, persze a bukástól valószínűleg ez sem mentette volna meg. Schwarzi egy elbaltázott akció miatt elhagyni kényszerül a Los Angeles-i rendőrséget, és seriffként egy faluban folytatja tovább hivatását: két lövöldözés között elővesz egy karéj kenyeret, egy szál Gyulait, majd mindezt leöblíti egy kisüstivel. De szép is lenne.


Lenyűgöző Teremtmények

A vámpírok, a vérfarkasok és az egyéb két világ között ragadt lények iránti érdeklődés mind odaveszett Taylor Lutner felsőtestével. Robert Pattinson jött, győzött és többé már semmi nem volt olyan érdekes. Annak ellenére, hogy a Lenyűgöző Teremtményekben feltűnt Emma Thompson és Jeremy Irons is.


A Föld után

Van, aki nem eszik meg olyan ételt, amelynek nem tudja kiejteni a nevét. Mi meg nem nézünk meg olyan filmet, amelyik rendezőjének a nevét, senki nem tudja rendesen kimondani (M. Night Shyamalan). Persze a film nem miattunk bukott meg. A főszereplőről az egyik kritikus például ezt írta: „Jayden Smith-nek szerepe szerint (is) az apjára (Will Smith) kell hasonlítania. Nem szabad félelmet mutatnia. Nem szabad érzelmeket mutatnia…vagy megmutatni azt, hogy arca egyáltalán képes e mimikára”.


Parker

Jennifer Lopez utoljára talán a Gigliben bukott ekkorát Ben Affleckkel, pedig Jason Stathammel sosem jártak együtt. Egy azonban biztos: Statham kábé annyira jó színész, mint amennyire J-Lo jó énekesnő. A filmről mi is csak azért hallottunk, mert két feles után még mindig nyomjuk az ’I’m Real’-re az ál-romkocsmák táncparkettjén.


És hogy a fent említetteken kívül mi még a közös a listánkat alkotó filmekben? Az, hogy bármekkorát is hasaltak a kasszáknál, azt mindegyiknek sikerült elkerülnie, hogy az év legnagyobb bukásaként emlegessék. Ezt a hangzatos címet ugyanis a ’The Fifth Estate’ című, a Wikileaks-botrányt feldolgozó film nyerte el, amelyet itthon még be sem mutattak. Nálunk ugyanis decemberben az a film van terítéken, ahol Csányi Sándor előmászik a „heteró-szekrényből”.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme