Látni, érezni, hallani a fényt - ambient zenés irodalmi est az Attention Alkotóműhelyben




Ím már a második Ambient Estre készül a költőkből, művészekből és álmodozókból összeálló kis csapat, hogy szemet, fület és lelket gyönyörködtető zenés irodalmi estre hívják az elvarázsolódni vágyókat az Attention műhelybe.


Az ambient zene némiképp kakukktojás a döngetős, mély basszusú elektronikus zenék közt, ám ez nem jelenti azt, hogy hanyagolni kellene. Sőt, itt az ideje megismerkedni vele! És mivel olyan lágy, légies, dallamosan meditatív zenéről beszélünk, nem is csoda, hogy nem annyira az ereszd-el-a-hajam partykra termett, hanem inkább az elmélyüléssel és akár az alkotással párosul. Az ambient zenés események amúgy is eléggé hiánycikknek számítanak a hazai szcénában. Így a Moesko Music több művészeti ágat felölelő Ambient Estjei egyedi kezdeményezésnek számítanak Budapest zenei-kulturális kínálatában.


Az első Ambient Est egy nyugis keddi napon zajlott a múlt hónapban, még többnyire a szerzők és szervezők baráti társaságával, családias légkörben. A téma a köd és a bolyongás volt, illetve, hogy mennyi mindent jelenthet az eltévedés, az út keresése vagy egyáltalán a köd felismerése. Ezzel szemben a második felolvasóesten a FÉNY tematikáját járják körül az alkotók. Legyen az egy távoli csillag pislákolása, a leengedett redőnyön átszivárgó fénycsóva, vagy - legyünk bátrak - akár maga az értelem fénye, legalább olyan izgalmas témát szolgáltat a fény jelenléte, mint a hiánya.

Ahogy múltkor, úgy most is fontos szerephez jut a zene, megint csak lesznek fotósorozatok, és Farkas Péter, főszervező, az estre egy zongoraetűddel is készül. 








Közreműködők: Andok Tamás, fotóművész, Farkas Péter,  zenész/újságíró és a Moesko Music blog főszerkesztője, Nagy Nikoletta Anna, újságíró, Sós Dóra, az Aprokrif  irodalmi folyóirat szerkesztője és a Queer Kiadó alapítója, valamint Zelei Bori, író.



powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme