Fauverney - a FOOTER.HU beépül a zeneiparba


Szlogenünk - miszerint "Sokkal jobban ott vagyunk egy csomó helyen, mint mások" - közismert és természetesen napról napra indokoltabb. Akik jól ismerik a FOOTER.HU-t tudják, hogy egyik szerkesztőnk extrém metál vonalon is nyomul, de azzal talán kevesebben vannak tisztában, hogy egy dallamosabb, és jóval populárisabb zenei vonalon is megtalálható egyikünk.

Hegedűs László 2011-ben kezdett zenélni, abból a célból, hogy "leírja" zenével az érzéseit. Évi - akinek az írásait a FOOTER.HU-n már szinte az indulástól olvashatja a publikum  - tavaly csatlakozott hozzá, és azóta együtt dolgoznak a dalaikon.

Mivel imádjuk a szerkesztőségben egymást meginterjúvolni, csak annak mindig az a vége, hogy szervereink bedöglenek a pátoszos szövegtengertől, Évi helyett inkább Lacitól kérdezősködtünk a Fauverney formációról.



Hegedűs László elmondta, hogy korábban zenélt mások zenekaraiban, főleg zeneszerzőként és gitárosként, végül úgy döntött, hogy a saját utját szeretné járni. Eleinte zenekarban gondolkozott, ráadásul nem is akár milyenben, mert kemény metálban utazott korábban. Mégsem az lett belőle, hanem sokkal inkább egy melankólikus és akusztikus, zongorás zene, zenésztársak nélkül.

Vagyis akkor még, 2011 márciusában, amikor elkezdte írni saját dalait, de tavaly találkoztak Évivel, és kiderült, remekül tudnak együtt dolgozni.



Ezek a dalok tulajdonképp azért születtek meg, mert kikívánkoztak - mondta Laci. "Mindig úgy próbálom meg szemléltetni ezt, hogy képzeljünk el egy próbatermet 5 zenésszel. Egy dobos, egy gitáros, egy basszusgitáros, egy szintis és egy énekes. Ebből 4 én vagyok, és van Évi. Mikor leülök összerakni és feljátszani az alapot, addigra én pontosan tudom, hogy a 4 zenészem mit játszik, hogyan és mikor. Feljátszom, megkeverem és küldöm Évinek, a többi a csoda."

A Fauverney dalait itt lehet meghallgatni, arról pedig, hogy lesznek-e élő fellépések is a jövőben, Laci sokat sejtetően csak annyit mondott, hogy "Nekem kicsit hiányzik a színpad".

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme