Ahol a fény véget ér – Japán asztronautával készít albumot Jeff Mills



A sci-fi rajongó amerikai dj/producer gyakran nyúl a tudományos fantasztikus irodalom és filmek világához, amikor alkot. Készítette egy Blade Runner című EP-t, amit természetesen a Ridley Scott film ihletett. Legújabb albuma is hasonló szellemben készül, azonban ezúttal nem science fiction-t, hanem tudományos tényeket, konkrétan egy űrutazást és annak szubjektív megélését veszi alapul.


Mamoru Mohri japán kémikust 1992-ben választották, hogy részt vegyen az űrsikló Endeavor repülésén. Akkor még valószínűleg nem gondolta, hogy repülése egy techno albumot fogn ihletni. A „Where the Light Ends (ahol a fény véget ér)” kifejezés a világűr azon területére vonatkozik, amelyet már nem láthatunk és így igazán nem is foghatunk fel.” mondta Mills a címről. „Ez az a hely, ahová nem érnek el a Nap sugarai, de nem kell, hogy feltétlenül élettelen és rideg legyen, gondolhatunk afféle menedékként ezekre a sötét helyekre.”

Hogy Mohri szerepe az együttműködésben mi is lesz, azt egyelőre nem tudjuk. Bár szerintünk nem annyira fog a lemezjátszók mögé állni a 65 éves asztronauta, mint inkább beszámol az utazásáról, amit majd Mills zenére visz. Az LP-hez filmanyag is készül, képregény művész Kenny Keil és vizuális művész Gustavo Alberto Garcia Vaca-nak köszönhetően.

Mills saját kiadója, az Axis Records gondozásában jelenik majd meg a 2 CD-s album. A megjelenés dátumáról sem tudunk pontos adatot, ugyanis Mills időközben egy másik stúdióalbumon is dolgozik, ami a Jungle Planet címet viseli.


Exhibitionist Mix (Complete) - Jeff Mills / Exhibitionist DVD



powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme