A Hét Borszorka - sztárparádé a Centrálban, interjú


Hét magyar díva, hét nagy egyéniség egy színpadon a Hét boszorka című zenés estben a Centrál Színházban! Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann, Horgas Eszter, Polyák Lilla/Ágoston Katalin, Pokorny Lia, Tompos Kátya együtt, egy darabban. A rendezővel beszélgettünk + galéria!


Az előadás mondhatni egy boszorkány varázslat, melynek témája a szerelem körül forog. A címben is megjelenő hetes szám, a szentivánéji álom ihlette mítoszból származik. A hét boszorka, hét méltán elismert előadóművész, egy zenés produkcióban. A darab magyar örökzöld és világslágereket felvonultató premierjét a Mindenütt nő programsorozathoz kapcsolódóan március 8-án, a Centrál színházban mutatták be.

Puskás Tamást a Centrál Színház igazgatóját és egyben a darab rendezőjét kértük meg, hogy meséljen
az előadásról.

FOOTER.HU: Hogy született meg a Hét boszorka ötlete?

Puskás Tamás: A történet Horgas Eszter hegedűművész gondolatában fogant meg. Tavaly felkereste egy rendezvényszervező cég, hogy volna e valami ötlete a Margitszigeten megrendezett "Szentivánéji tüzek és szerelemek" éjszakájának című programsorozatra. Miután elmondta az alap koncepciót, bele is vágtunk a részletek kidolgozásába. A szentivánéj egy bolondos csodás dolog, melyből minket jobban érdekelt a mese része, mint a babona. Arra gondoltunk, hogy ha mese, akkor a mesebeli hetes számnak megfelelően hét boszorkát, hét egyéniséget varázsolunk a színpadra. A tavalyi sikeren felbuzdulva, kisebb változtatásokkal idén a Mindenütt Nő című programsorozat kapcsán újra színpadra hoztuk.

FOOTER.HU: Mi alapján választották ki a színészeket?

Puskás Tamás: Nem volt könnyű feladat, hogy megtaláljuk a megfelelő karaktereket. Azt szerettük volna, hogy igazi egyéniségek játszanak és hogy ezeket a merőben különböző színészeket közös nevezőre hozzuk.

FOOTER.HU: Mi az ami összeköti a színészeket a darabban?

Puskás Tamás: Mindenkivel külön-külön egyeztettünk a saját daláról, hogy a leginkább rá legyen szabva. Így ösztönösebben tudják előadni és ez által az összhang is jobban működik közöttük.

FOOTER.HU: Miről szól pontosan ez az előadás?

Puskás Tamás: A másfél órás két repertoárból álló koncert a szerelem témájára épül, mely lényegében a szerelem gyötrelmeiről, a kacérságról, a frivolságról, a boldogságról és a férfi-nő közötti játék öröméről szól.

FOOTER.HU: Miben különbözik ez az előadás a Margitszigeten előadott koncerttől?

Puskás Tamás: Ott a mesebeli helyszín az úgynevezett szerelemliget volt, ahol hat boszorkány várja a hetedik ifjú boszit, hogy beavathassa. A beavatott boszorka szerepében Radics Gigit láthatták a nézők, aki a
mostani előadásban, sajnos kötelezettségei miatt nem tudott szerepet vállalni. A Centrál színházban úgymond városias designú boszikkal találkozhatnak, szerelemliget nélkül.

FOOTER.HU: Repertoáron szeretnék tartani a darabot?

Puskás Tamás: Az már biztos, hogy áprilisban kettő, májusban egy előadás lesz, valamint a Keszthelyi szabadtéri játékok kapcsán megrendezendő programsorozatban is lehetőség nyílik a darab megtekintésére.

Néhány mondat erejéig Pokorny Liától is megkérdeztük, hogy mi a véleménye a szerelemről.
Mielőtt válaszolt volna a kérdésre, már látszott a szenvedély a tekintetében. A magát érzelmi alapon
működőnek tartó színésznő, soha sem félt a szerelemtől. Mondhatni ez a mozgatórugója az életben.
Mind a szerelem adta magasságot és mélységet is meg kell élni. Így taníthat és nevelhet igazán ez az
érzés minket.

Az előadás alatt érezni lehetett, hogy a dalok tökéletesen illenek a színésznőkhöz, viszont az összhang
néha megszakadt közöttük. A számok kellemes emlékeket idéztek fel és a hangulat is remek volt,
amit a művésznők, a színes ruháknak és profi táncosoknak összessége adott meg.

A darabról további információk a színház honlapján találhatóak.

Képgalériánk az előadásról a FOOTER.HU Facebook oldalán nézhető meg.

Noé

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme