Újra mindenki megdől - Action koncert lesz a Club 202-ben


Október 30-án, a Club 202-ben ismét színpadra áll a legendás Action zenekar. A Szendrey "Szasza" Zsolt frontember által újjáalakított csapatban Budavári Vili gitáros, Egyházi Gábor basszusgitáros és Sznák "Zaba" Zoltán dobos játszanak majd, de az Action eredeti dobosa, Zana Zoltán is megjelenik majd a bulin, néhány dal erejéig.

Az úgy volt, hogy a Sex Action tagjai nem csajozós mocsokrokkot, hanem gettósított mocsokhardcore-t kezdtek játszani 1994-től. Az első, az Összeomlás című lemez már siker volt, rá egy évre a Terror még inkább. Érdekesség, hogy az akkoriban réteg zenének számító műfajban, 15 000 példányban kelt el mindkét lemez.


Egy klasszikus 1995-ből

Aztán a gitáros, Mátyás Attila összeegyeztethetetlennek vallotta életét az Action világával, ezért kilépett a ’95-ös lemezbemutató után. Helyére érkezett Budavári Vili, a Snake egykori gitárosa, akinek nem volt könnyű dolga, mert hip hop hardcore lemezt kellett írnia.

Aztán jött a ’96-os Sex Act!on lemez, ami olyan trágár volt, hogy még, a csapat szerint "a gettó utcáinak nyelvezetén" íródott. A korongról az Átverés, a Doom-Doom, a V.P.P. is sláger, csakúgy, mint a P.vadász, vagy a III. kerület.


Ez a nem csúnyánbeszélős változat

A ’97-es lemez, a Hetedik meglehetősen elszállt darab, ipari megoldásokkal, elektronikával és brutalitással, és ott van rajta az Önpusztítók, aminek a klipjét az Ákos klipek rendezője, Rohonyi Gábor kreálta, az akkori magyar zenei videóknál megdöbbentően komolyabb színvonalon.


Önpusztítók - önmagáért beszél

A Fehér és a Zöld lemez 2000-ben jelent meg, meghatározó rajta H. Keresztes Viktor dobolása, és Tátrai Tibor jellegzetes gitárjátéka. Ismét feltűnik a lemezen Tissy, akinek hangját a rajongók már a Sex Act!on lemezen is hallhatták.


Zöld, 2000-ből

Aztán 2002-ben feloszlott az Action, Szasza a Zorall zenekarral járta az országot, de mindig előkerült az Action újjáalakításának gondolata. Így történt, hogy egy nagyszabású koncerten újra hallhatóak lesznek az egykori slágerek. Az énekes mellett csak Budavári Vili tudta vállalni az újból együtt zenélést, mellette csatlakozott a bandához Egyházi Gábor basszusgitáros, aki a Szekeres Tamás Triót erősíti és Zaba, a Hollywood Rose zenekar dobosa.

Jelenleg ezerrel mennek a próbák, hogy az Action egy igazán ütős műsorral léphessen színpadra 2012. október 30.-án kedden a Club 202-ben. Vendégfellépők is lesznek a bulin, pár dal erejéig Ganxsta Zolee is visszaül a dobok mögé, de újra hallhatjuk élőben Tissyt a III. kerület és a Fehér aranytorkú énekesnőjét is.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme