Pink: The Truth About Love - Ismét terítéken a szerelem


Szeptember 14-én látott napvilágot Pink hatodik stúdióalbuma. A korongot megelőzte egy kislemez még júliusban (Blow Me (One Last Kiss)), ami elegendő volt beharangozónak, ugyanis a Truth About Love az első helyen nyitott Amerikában. A kérdés már csak az, hogy most valóban egyedit alkotott Pink, vagy megint egy tini popgyűjteményt dobott a piacra...?


Visszatért a mindig lázadó énekesnő. Persze, nem is tűnt el igazán, hisz 2009-ben adta ki negyedik kislemezét (Please Don’t Leave Me címmel), bár azóta nem nagyon hallatott magáról. A kisebb szünethez a 2008-ban bekövetkezett válása is közrejátszott. Amit - úgy tűnik - ezzel az új lemezzel zárt le igazán. A korong témája a szerelem, ami senki számára nem okozhat nagy meglepetést a történtek tükrében. Stílusban semmit sem újított Pink, megmaradt a jó öreg popnál, bár néhol felcsendül egy kis pop-rock, és rap (Eminemmel is összehozott egy duót). Slágeresnek, slágeres az album, az eddig elért toplistás helyezései is ezt mutatják (első az amerikai rádiós listán, és az új kislemez nálunk is népszerű).

                                                                      A művésznő

Csakhogy egy kissé már unalmas, hogy még mindig ugyanazt a Pinket halljuk. A hangzás, a téma mit sem változott az évek alatt (vagy szenved a képernyők előtt, vagy ugrál és bohóckodik, mint egy középiskolás félnótás). Így van az, hogy az idei szerzemény is igazodik a "személyiségéhez": energikus és jól odamondogatós, az már biztos. De igazán boldogítana minket, ha Pink végre megmutathatná nekünk, hogy ennél több is van benne. Bár az énekeső nem kategorizálta be magát igazán (alkotott R&B, Rock, Pop-rock stílusban), ezért nyitva áll még az újítás lehetősége is.

Azonban az igazi áttörés még várat magára. A remény összesen két számnál éled fel, a kislemezes Blow Me (One Last Kiss)-ben, és a legelső számban, az Are We All We Are-ban. Az utóbbi track igazán lendületesre sikeredett, mondhatni nem szarakodik a csaj, belevág a közepébe. Kitombolja magából az érzéseket, bár a szöveg nem túl változatos és eredeti, de bulizni lehet rá. Az albumon második, sokat emlegetett Blow Me nem véletlenül lett kislemezes. Az igazság az, hogy ez az album egyetlen kiemelkedő száma. Egyfajta esszenciáját képezi a korongnak, a szöveg változatos, az ütem is el lett találva. Rendkívül kifejező.


"Játsszuk azt, hogy válunk, meg ilyenek"

Ezzel azonban itt "kifújt" Pink tudománya, a Try-t, Just Give Me A Reason-t és a Truelove-ot is zongora kíséri, mind a három igazi pop-os, szenvedős nótára sikeredett. Őszintén szólva igen felejthetőek (pláne a második szám, ami egy borzalmas duó).

A címadó dal picit más tészta, megnyerő a gitáros alap, a kissé nyersebb, rockosabb hangzás. De sajnos ez is a "tucat dobozban" végzi, a dal felénél még a lendület is elvész. Ez a fél hozzállás egyébként jellemzi az egész albumot is. De oda se neki, ez kell a hallgatóságnak. Egy biztos, a pop-pink rajongók nem fognak csalódni, hiszen azt kapják, amit már megszokhattak.


Írta: Vicky



Pink: The Truth About Love
Megjelenés: 2012. szeptember 14.
Műfaj: pop-rock, dance-pop, dance-rock
Jegyzi: RCA

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme