Nyugdíj vagy feltámadás?


A zenészeknek addig kellene játszaniuk, amíg még van bennük zene. Hogy a Placebo-ban vagy az Aerosmith-ben van –e még annyi, hogy ismét felvegyék a harcot a zene permanens forradalmában, azt korai lenne megjósolni. Egy biztos: mindkét banda új videóval jelentkezett októberben. Nyugdíj vagy feltámadás? Döntsék el Önök!

Remek év volt 1998. A popdalok csak annyira voltak bugyuták, mint az All Saints Bootie Call-ja, vagy Britney Hit Me Baby-je. Robbie Williams pedig még össze tudott hozni olyan slágereket, mint a Millenium. Az Aerosmith I Don’t Want to Miss a Thing c. pátoszos balladájára lassúztunk.
Gabi belehányt a bokorba, Tibi pedig bevallotta, hogy ő hozta a vodkát az iskola területére, de esküdözött, hogy a jointról semmit nem tudott.
Azóta több mint tízszer éltük meg a krumplikapálást.
A Placebo már nem játssza a Pure Morning-ot és a Nancy Boy is lekerült a listáról.
Az Aerosmith majdnem feloszlott, Steven Tyler pedig egy tehetségkutatóban vesztegeti a tehetségét. Tibi egy hivatalban dolgozik, de az is lehet, hogy valami multinál, Gabi pedig szült egy gyereket. Legközelebb akkor látnak füves cigit vagy vodkát up close and personal, amikor fontoskodó tekintettel a saját tinédzser gyerekük kezéből tépik ki azt.

Az év: 2012. Az Aerosmith megpróbálja a lehetetlent és több mint tíz év után először ad ki stúdiólemezt. A Music from Another Dimension november 6-án jelenik meg, a What Could Have Been Love pedig már a második kislemez az albumról. A dal kiváló háttérzenéje lehet mondjuk nyugdíjas rockerek leköltözésének Miamiba. Ha nem tudnánk róla semmit, azt hinnénk a Just Push Play egy véletlenül kiselejtezett darabját hallgatjuk. De legalább a ’90-es évekbe ingyen visszarepítettek minket.



A Placebo-tól már 2003 óta várjuk, hogy bebizonyítsák józanul is képesek remek dalokat összehozni. Erről nem igazán győztek meg minket a 2006-os Meds-el.
A 2009-ben megjelent Battle for the Sun, pedig az új dobos ellenére sem hozta el a megváltást. Az idei Szigetes fellépésük is csak kiöregedett zenészek rutinmelójának tűnt, de ahogy mondani szokták, a remény hal meg utoljára.
A Placebo új albuma valamikor 2013 tavaszán jelenik meg, de addig itt van a B3 EP, öt új dallal, amely a klisészerű szövegek ellenére emlékeztet minket arra a dekadenciára, amely régebben meghatározta az együttest.



Hogy mi lett Gabival és Tibivel? Gabi még gyesen van, Tibi pedig állást keres.
Azon agyalnak, hogy miből fizetik ki a hitelt és eszükbe sem jut lassúzni az Aerosmith új balladájára.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme