"Hiányom volt a zúzásból" - interjú Szaszával az Action újjáalakulásáról


Amint arról írtunk már, október 30-án, a Club 202-ben ismét színpadra áll az Action. Szendrey "Szasza" Zsoltot, a csapat frontemberét arról kérdeztük, hogy miért épp most lett újból Action, kik játszanak majd a bulin, és, hogy mi a helyzet a hardcore zenével szerintük, úgy általában. De az is szóba jött, hogy lesz egy új dal is...



FOOTER.HU: Komoly stílusváltás volt akkoriban, hogy a Sex Actionból Action lett, mit jelentett nektek akkor a hardcore, hogy azt megléptétek, és mit jelent most?

Szendrey Zsolt: Az akkori kiadónk az EMI erőltette volna a dirty rockot-western fazonnal, de mi a saját utunkat akartuk járni. 1993 végén már érezhető volt, hogy mindenki durvul, mi is erősítettünk, volt olyan Sex Action koncert ahol már hard-core-ban nyomtuk a bulit, néztek is a motorosok, hogy mi történt velünk. Azt mondta a kiadó, hogy egy lemezt megenged, ha bukunk vele, majd ők megmondják mit csinálhattunk. Nem buktunk sőt, nagyon is bejött az Összeomlás és a Terror is.


FOOTER.HU: Mennyire tudatos, hogy 10 év kihagyás után alakítottad újra az Actiont?

Szendrey Zsolt: Folyamatosan táplálták az Action-ösök, hogy nekik számít ez a dolog, legyen már, legyen már, Zorallra is Rock’n’roll Swindle-re is azért jártak, hogy velem és az Action-ös nótákkal találkozzanak. Nekem is hiányom volt a zúzásból.

FOOTER.HU: Minden egykori zenészt megkerestek-e, hogy szerepeljen? Kik lesznek ott a bulin?

Szendrey Zsolt: Nem össznépi összeborulás lesz minden régi taggal, pusztán egy újra töltött fegyver, ahol a barátaink is eljönnek. Akikkel tartjuk a kapcsolatot, lsd. Ganxsta Zolee, H.Keresztes Viktor, Tissy, ott lesznek. Lesz még egy érdekesség, adott, hogy Vilkó a Hollywood Rose-ból hatalmas Action fan, kíváncsi vagyok két Vilmos mekkorát zúz majd a színpadon (remélhetően Miksa is beindul).

FOOTER.HU: Persze nem hagyhatjuk ki a kötelező kérdéseket is, amiket gondolom sokan feltesznek neked mostanában: lesz új dal, új album? Mik a tovább tervek a zenekarral?

Szendrey Zsolt: Tervezünk egy új dalt, bár a 19-20 nóta is elég húzós, minden a bulin fog kiderülni, együtt zenélni jó, akár lehetne jövőre is egy-két fesztiválon Action buli is.


FOOTER.HU: A kilencvenes években nemzetközileg is nagyon ment a hardcore. Ahhoz képest mostanában kevesebb embert mozgat meg a műfaj, ami itthon mindig meglehetősen rétegzene volt. Milyen fogadtatásra számítotok?

Szendrey Zsolt: Nagy – nagy fogadtatásra.

FOOTER.HU: Mennyire vagytok tisztában a mai hc színtérrel itthon és külföldön? Vannak-e kedvenceitek, mennyire vagytok járatosak benne?

Szendrey Zsolt: Vannak kedvenceink, mindenkinek más.

FOOTER.HU: Köszönjük szépen!

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme