Robbie Williams glóriával a fején tért vissza


Williams kilencedik stúdióalbumának első kislemeze hivatalosan csak október végén jelenik meg, de a videót már most is élvezhetik a videómegosztó oldalakra tévedő rajongók. A ’Candy’ c. szerzemény elsőre nem tűnik többnek bugyuta retro-pop dalocskánál, és második meghallgatásra sem váltja meg a világot, de feltehetőleg nem is ez volt a cél. Robbie pedig még mindig az egyedüli férfi előadó, aki simán megússza azt is, ha bugyi rózsaszínű öltönyben tetszeleg a tévéképernyőkön. Klikk után megmutatjuk a videót.


Robbie Williams utoljára 2009-ben adott ki lemezt. A ’Reality Killed the Video Star’ sajnos nem sikerült úgy, ahogy remélték. Az első kislemeznek kihozott ’Bodies’ nem hozta meg a várva várt visszatérést. Természetesen Williams esetében bukásról beszélni maximum annyira helytálló, mint amikor a ’90-es években Madonna karrierjének végét jósolták az Erotica c. album miatt. Tény és való, a Reality Killed the Video Star nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A videoklipeket nem játszották rongyosra a zenecsatornák, és a ’Bodies’ az okos verzék („Jesus didn’t die for you, What are you on?”) ellenére is, csak középszerűre sikeredett.
Williams ezt követően felmelegítette kapcsolatát a Take That-tel, kibékült Gary Barlow-al és összehozott egy gyereket. Most pedig újra egyedül akar zenélni.


A ’Candy’c. dal videója minden nagyobb hírverés nélkül került bele a zenemegosztók keringésébe, és nem akar többnek látszani annál, ami. Egy örvendjünk, vigadjunk, hátha nem halunk meg holnap hangulatú, nyárvégi retro-pop dalocska, amely inkább illett volna Robbie első két albumának a tracklistájára, mint egy harmincnyolc éves korosodó popsztár visszatérő albumára. A ’Candy’ hangzás – és látványvilágában is a ’80-as, ’90-es éveket idézi. A klipben Robbie, a Skins c. sorozatban feltűnt színésznő Kaya Scodelario őrangyalának szerepét ölti magára, ami már csak azért is sántít, mert a mai fiatalok elég félelmetesek ahhoz, hogy ne legyen szükségük őrangyalokra. A dal szövegét Williams és Barlow jegyzi, aki egyben a dal producere is.

Williams új albuma, a ’Take the Crown’, 2012 novemberében jelenik meg, a ’Candy’ c. kislemez pedig hivatalosan október 29-től vásárolható meg.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme