A Sundance filmfesztivál legjobbjai


Január 19-29 között, idén is Sundance. Sigourney Weaver paranormális jelenségek nyomába ered Robert De Niroval, Kirsten Dunst lánybúcsút szervez, Josh Radnor (Így Jártam Anyátokkal) beleszeret egy tizenkilenc éves lányba (Elizabeth Olsen), Sean Penn pedig Robert Smith-nek öltözik a This Must Be the Place c. filmben. A Sundence legjobban sikerült alkotásai. Szerintük. Így, látatlanban.

1. For a Good Time call...

Kezdjük rögtön egy olyan alkotásal, amelyben a főhősnőket megformáló színésznők viszonylag ismeretlenek a magyar nézők számára. Laurent (Lauren Miller) és Katie-t (Ari Graynor) a gimnazista évek után, a huszas éveik végén újfent egymás közelébe sodorja a sors. Ketten könyebb alapon együtt bérelnek ki egy méregdrága ingatlant és bevételük egy részét telefonos szex szolgáltatással próbálják fedezni. A viszonylag ismeretlen főszereplők ellenére a film esélyes arra, hogy kis hazánkba is eljusson, mert a szereplőgárdát olyan nevek is öregbítik mint Seth Rogen, Nia Vardalos és Justin Long.

2. Liberal Arts

Feltehetőleg kevesen tudják, hogy az Így Jártam Anyátokkal egyik főszereplője, Josh Radnor rendezőként is bombázza a filmfesztválokat. A 2010-es HappyThankYouMorePlease (Jóvoltköszönömkérekmég) c. film után, idén ismét saját filmmel versenyez. A Liberal Arts c. alkotásnak nem csak főszereplője, hanem írója és rendezője is. A történet semmi rendkívülit nem boncolgat: Jesse a harmincas éveiben járva hazalátogat egykori egyetemére és találkozik egy fiatal lánnyal. Feltehetőleg sokat verselnek, szexelnek és közben elmélkednek az irodalomról. Az élet értelmének megfejtésében segít nekik Zac Efron is. A filmet leginkább  Elizabeth Olsen miatt várjuk.

3. Bachelorette


Kirsten Dunst, hosszabb pihenő után a Melancholia c. filmmel tért vissza a köztudatba 2011. végén. A Sundence filmfesztiválra pedig egy vígjátékkal érkezett. Regan (Dunst) egyedülálló és esküvőre hivatalos. Bármelyik modern kultúrában halálra ítélt kombináció. Főleg, ha az ara nem más, mint a gimnáziumban Malacarcnak csúfolt szerencsétlenség. Egy ilyen estére csak jelentős mennyiségű alkohollal és sztriptíztáncosokkal lehet felkészülni. A lánybúcsúban Dunst ivócimborái  Isla Fisher és Lizzie Caplan.

4. This Must Be the Place


 Sean Penn visszahozza a rockzenét, a vérvörös szájat és a kazalfrizurát. Legalább is egy film erejéig. Cheyenne a nyugalmazott rocksztár New York-ba tart, hogy elbúcsúzzon édesapjától és mellette legyen az utolsó óráiban. Sajnos, késve érkezik. Saját lelkiismeretét kiengesztelendő Cheyenne felkerekedik, hogy megtalálja azt az Amerikában bújkáló volt SS tisztet, aki Auschwitzban édesapja életét is megkeserítette. Cheyenne küldetése kétséget kizáróan sikeres lesz. It takes a real man to wear make-up.

5. Red Lights


Rodrigo Cortés (Dirty Devil, Buried) igazi színészóriásokat vonultat fel ebben a thrillerben. Robert De Niro mellett ott szerepel filmjében Sigourney Weaver, Cillian Murphy és az idei év nagy felfedezettje Elizabeth Olsen is.
Paranormális jelenségeket vizsgálva, egy pszichológust (Sigourney Weaver) és asszisztensét  kutatási eredményeik egy híres médiumhoz vezetnek.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme