Antonia Vai – a második felvonás


„..especially after a gig, i'm still in a weird adrenaline place..” Épp, hogy feleszméltünk az előző album mámorából, már itt is van a következő adag a függőknek, ami a néhol jelentkező koncerthiányt is némiképp pótolja az ínséges napokon. A lemez a Stories After Bedtime címet viseli, 9 remek számmal. Minden rajta van, amire csak táncolhattunk, bólogattunk, fröccsel frissítettük fel a testünket, vagy csak csukott szemmel hagytuk, hogy egy jobb helyre repítsen minket az adott dal, a rengeteg pozitív energiájával.
Ahogy elkezdjük hallgatni az albumot, rögtön rá akarunk gyújtani és odaröppenni, ahogy épp ez a koncert szól, mert ha az utcán kezdenénk el táncolni, akkor megnéznének a fura emberek..

Egy figyelmes és a koncertjeire sokat járó fülnek feltűnhetnek majd apróbb különbségek/eltérések hangzásban, a koncerteken megszokott számoktól vagy előadásmódtól.

De ezek igazából csak plusz fűszerei a jónak, ami csak jobb lehet, ha ilyen hozzáértő kezek nyúlnak hozzá.

Mert mint tudjuk, eddig nem tudtuk, de most már lőn világosság, Antonia az első albumának (Dirt From When The Earth Was Flat) a 95%-át egyedül, írta, hangszerelte, és vette fel.


Antonia Vai-val ismét sikerült pár mondatot váltani az új albummal kapcsolatban, és a közelgő A38-as koncertet érintően, amik mellett újabb érdekes dogokra derül fény;

Hogyan jellemeznéd, gondolkodás nélkül az albumot?

A.V.: - Ütős és őszinte.

Mennyi idő alatt sikerült rögzíteni?

A.V.: - Csak pár alkalom kellett a Szimpla Stúdióban, mivel ezeket a dalokat sokszor játszottuk már élőben, mielőtt a felvételre került volna a sor. Tudtuk pontosan, hogy milyen hangzást szeretnénk, így már csak annyi dolgunk volt, hogy megnyomjuk a felvétel gombot.

Az előző korong után (Lovers and Prophets), már volt, ami sokkal egyszerűbben ment, vagy mindegy, hogy hány albumot vesz fel az ember, mindegyik más?

A.V.: - Ez az első albumom, amit a bandával készítettem, az előzőeket a saját, otthoni stúdiómban rögzítettem, teljesen egyedül. Szóval ez egy teljesen más folyamat volt, több embert vontunk be, támaszkodhattunk egymásra és bíznunk kellett egymásban. Szerencsére megtaláltam a tökéletes embereket, akikkel együtt tudtam dolgozni.

Volt valamilyen plusz hangszer/hanghatás, amit bevontatok, vagy most használtatok a felvételek során, ami mondjuk a koncerteken nem szokott lenni?

A.V.: - Pár effektet hozzáadtunk utólag Felix Gröndahl-lal, de nem sokat. Azt akartuk, hogy a számok tiszták legyenek és az album úgy szóljon, ahogy mi élünk.

És megvan már a rég áhított szabadság, miszerint csak a zenélésből élsz?

A.V.: - Nem, még nem, de már közel vagyok hozzá...

Az első A38-as fellépésetek még egy rockosabb hangzással történt, azóta visszatértek az eredeti akusztikus hangszereléshez. Ez mennyivel áll közelebb hozzátok?

A.V.: - Nagyon szeretek kísérletezni, és néhány régi számom megkívánja a dobszerkót és az elektromos gitárt, mint például a Down The Rabbit Hole. De az összes szám, az új albumon, tökéletes az akusztikus környezetben, amit saját magunk számára alakítottunk így.
Ezért ez így természetes, hogy így játsszuk ezeket a számokat, akusztikus gitárral és cajun-nal, akárcsak az albumon is.

Most is számíthatunk meglepetés számokra, mint például a múltkor a Jazz Clubban, a ’Down in the Water’?

A.V.: - Lesznek meglepetések. A személyes kedvenceim közül az egyik a Helium Heart. Budapesten írtam és igazán közel áll hozzám. Még sosem próbáltam élőben játszani, de 20-án végre megcsináljuk!


Mi a kedvenc svéd szavad? Hangzást illetően.

A.V.: - Midvinternatt. A Midvinter, azaz része a télnek, amikor a leghidegebb van. A Natt meg az éjszakát jelenti. Midvinternatt egyszóval a legsötétebb és leghidegebb éjszaka a télen.
Egy svédnek ez egy nagyon poetikus és szép szó, amit nagyon könnyen átérzünk. Ez egy elég régi szó, amit már több száz éve használnak a svéd népdalokban és mesékben.

Milyen volt az első albumod fogadtatása? És mit vársz a mostanitól?

A.V.: - Nagyon jó visszajelzéseket kaptam, de ezeket a számokat nem adtuk elő élőben. Most nagyon optimista vagyok. Hihetetlenül büszkék vagyunk erre az albumra, és sokat fogjuk játszani a dalokat élőben is, mint ahogy eddig is. Azt hiszem ez a legjobb módja annak, hogy elérje az embereket.
Szóval nagyon izgatott vagyok ezzel az ősszel kapcsolatban!

Így tehát nincs más dolgunk, mint szombaton szépen elsétálni az A38-ra, és eltölteni egy kellemes estét ilyen remek zene ölelésében!

És ha szeretnék előtte még jobban ráhangolódni a számokra, megtehetjük itt.

Hivatalos oldalak:
antoniavai.com
facebook.com/AntoniaVai
Facebook esemény

Szuszu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme