Egy kicsit ma is meghal a Glam Rock


Mint minden évben, idén is, szeptember 16-án egy kicsit újból eltemetjük, és egyúttal meg is ünnepeljük a Glam Rockot, és szülőatyját, a T-Rex alapítóját, Marc Bolant. A T-Rex fénykorában olyan zenészekkel lépett színpadra mint David Bowie vagy Elton John, nevéhez pedig olyan slágerek fűződnek, mint a Childeren of the Revolution vagy a 20th Century Boy. Marc Bolan, a zenekar alapítója, 1977-ben, két héttel harmincadik születésnapja előtt, autóbalesetben hunyt el. Ma rá emlékezünk.
1. Annak ellenére, hogy Bolan imádta az autókat és több dalában helyett kapnak a szeretett járgányok, ő maga sosem tanult meg vezetni.


2. A 20th Century Boy talán a mai napig az egyik legemlékezetesebb, és a legtöbbet feldolgozott T-Rex dal, pedig saját idejében a dal Amerikában szinte egyáltalán nem aratott sikert, és a Brit slágerlistákon is csak a harmadik helyik jutott.


3. A 'The Slider' c. album ikonikus borítóját, a legenda szerint Marc egyik közeli barátja, Ringo Starr készítette. A hivatalos verzió szerint azonban a fotós Tony Visconty volt.


4. Marc Bolan, Mark Feld néven született 1947-ben. A Bolan név az egyik variáció szerint a BOb DyLAN nevéből alkotott szójáték.


5. A Mott the Hoople nevű együttes még Marc életében sikerre vitte az All the Young Dudes című, Marc barátja, David Bowie által írt dalt, amelyben természetesen megemlítik a T-Rexet is ("Oh, man I need TV when I got T-Rex").

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme