Fel! Támadás! - VHK Fesztivál lesz a Dürerben


3 teremben zajlik majd a kult banda mini-Roadburnje a Dürerben. Érdemes osztódni és minden zenekart megnézni, nincsenek nagyon gyenge nevek. Katt után a részletek!




Feltételezhetjük, hogy a jövőre 40 éves Vágtázó Halottkémek zenekar, ha egy skandináv országban működik, már bőven Grammy – díjas, nemzeti csodaként számon tartott büszkeség lenne. Itthon inkább egy olyan zenekar, amelyet zenészek és zenebuzik egy viszonylag szűk köre fanatikusan imád, egy tágabb köre pedig gátlástalanul lop tőlük, és sosem vallja be. Vagy igen. A VHK egy intézmény, amelyben nem mellesleg egy világhírű csillagász, Grandpierre Atilla az énekes. Ha valahol nem csengenek gázosan olyan kifejezések, mint „táltos” vagy „révület”, az a VHK koncertje. Ősi magyar és más népzenék, pogány kultuszok találkozása az elemi erejű punk rockkal.




A Dürer-kertben most pénteken VHK fesztivállá növi ki magát a csapat fellépése, hiszen meghívtak minden olyan bandát, amely valamilyen módon kötődik hozzájuk (vagy VHK-tagok játszanak-játszottak bennük, vagy feldolgoztak VHK dalt valamikor). Így hát jelen lesz az alanyi jogon is legendás őspunk Kretens, a hazai neofolk zászlóvivő Cantara, a visszatérő Isten Háta Mögött, az őrült színpadi showjukról ismert Psycho Mutants, a remek nevű Búcsúkoncert, a hazai atmoszférikus black metal nagy reménysége, a Perihelion, az új lemezét nyomató Képzelt Város, a dallamos, mégis arcletépő hc-metalt nyomató Godgiven, és feltehetően ott lesz sok táncoló, alkoholt fogyasztó ember is. Érdemes odalátogatni, mivel ez lesz idén az utolsó VHK koncert!




Ilyesmi őrület várható


A fesztivál FB eseménye itt!

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme