Úgy tűnik Terry Gilliam leforgatja elátkozott filmjét


Az a hír, hogy ősszel újra nekiáll Terry Gilliam az elátkozott Don Quijote projektnek. Huszonöt éve szenved vele. Meglátjuk, hogy most sikerül-e.


A The Hollywood Reporter szerint a felvételek szeptember 29-én kezdődnek a Kanári-szigeteken.

Gilliam egy januári Facebook-bejegyzésben írt először arról, hogy David Warren új látványtervei nyomán ismét előveszi a búsképű lovagról szóló filmet.

A rendező negyed százada álmodik Miguel de Cervantes Az elmés nemes Don Quijote de la Mancha című regényének adaptálásáról, a mostani lesz a hetedik próbálkozása. A legnevezetesebb kísérletre 2000-ben került sor. A forgatást a NATO-repülőgépek folyamatos dübörgése, a főszerepet alakító Jean Rochefort hátsérülése és a felvételek helyszínét elmosó, a felszereléseket megrongáló áradás lehetetlenítette el. A sorozatos balszerencsét a Lost in La Mancha című dokumentumfilmben örökítették meg.

2009-ben ismét előkerült az ötlet: Robert Duvall állt volna Rochefort helyére a filmben, amelyben Ewan McGregor is szerepet kapott, azonban nem sikerült összeszedni a szükséges költségvetést.


Gilliam elárulta, hogy azóta átdolgozta a forgatókönyvet, ezúttal olcsóbb és egyszerűbb változatban gondolkodik és a szereposztás is változik. A szereplőkről nem szólt, de valószínűtlen, hogy a 81 esztendős Duvall lóra szállna, hogy eljátssza a lovagot.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme