Ganxsta Zolee és a Kartel, a Sex Action és az Action egy színpadon szombaton a Dürerben


Különleges bulira számíthat, aki most szombaton ellátogat a Dürerbe: először lép színpadra egymás után három sok szálon összekapcsolódó zenekar, az Action, a Sex Action és a Ganxsta Zolee és a Kartel.


A dirty rock hazai élcsapata, a Sex Action 1990-ben alakult és ma is aktív, ugyanakkor alapító énekese, Szendrey "Szasza" Zsolt öt évvel ezelőtt kilépett. Ő most a hardcore punk Action frontembere, amely tízéves szünet után 2012-ben éledt újjá. Korábban, 1994 és 1997 között egy ideig Action néven játszott a Sex Action, amelynek dobosa Zana Zoltán, aki Ganxsta "Döglégy" Zoliként a népszerű Kartel gengszter hiphop együttes rappere.

Utóbbi, a Ganxsta Zolee és a Kartel lassan húsz éve létezik,  a csapat eddig tizenkét lemezt készített, a legutóbbi, a Hatalmat a népnek! 2012-ben jelent meg. A formáció tavasszal a Fish!-sel közös miniturnét tesz RapRock Superstar! címmel, nemrég az Argo 2 című filmhez készített betétdalt. A mostani felállásban Döglégy mellett Big Daddy L (Kalmár László) rappel, a Fényes Ösvény nevű kísérőzenekarban játszó Gajdacsi Gábor gitározik, Kiszin Miklós basszusgitáron játszik, Markó Ádám dobol.A Mátyás Attila gitáros, dalszerző által vezetett Sex Action első fellépése 1990-ben az alternatív zenei élet akkori kultikus fellegvárában, a Fekete Lyukban volt. A nyers gitárhangzásra épülő dirty rockot szexszel átitatott férfisoviniszta dalszövegekkel párosították, óriási közönségsikerrel. Három lemez után 1994-ben a banda Actionre változtatta nevét és stílust váltott, majd 2004-ben állt újra össze Sex Actionként a klasszikus felállásban, a Sziget fesztivál nagyszínpadán. Tavaly nyáron adta ki Olaj a tűzre című ötödik albumát, az új dalok nagy része a régi közönségkedvencek mellett elhangzik a március 1-jei koncerten, ahol az eredeti énekes, Szasza is beszáll egy kis örömzenélésre. A Sex Actionben Mátyás és Zana mellett Vékony Sándor "Áfonya" énekel, Bense Sándor pedig basszusgitározik.

Az idén 50 éves Szasza fiatal zenészekkel aktivizálta tavalyelőtt újra az Actiont, amely Pokolból címmel 2013 őszén stúdióanyagot jelentetett meg, a legújabb klip, a Fetish pedig alig néhány napos. Az Actionben az énekes mellett Takács Vilmos Vilkó és Szabó Tamás gitározik, Egyházi Gábor basszusgitározik, Sznák "Zaba" Zoltán pedig dobol.
Dürer Kert
Március 1.  (szombat) 
20:00
Belépő: 1950 Ft / Elővételben: 1650 Ft


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme