Kate Moss lett David Bowie földi helytartója


Legalább is Liam Gallagher szerint, aki így konferálta fel az utolsó igazi szupermodellt csütörtökön a Brit Awards díjátadó színpadára. Kate Moss, Bowie nevében vette át az Év Férfi Előadójának járó díját. A nyertesek között volt még Lorde, a One Direction, a Daft Punk és az Arctic Monkeys is. Beyonce, Bruno Mars és Katy Perry pedig zenével szórakoztatta a nagyérdeműt.
Idén február 20-én rendezték a Brit Awards díjátadót, amely kábé az angol Arany Zsiráf díj, Majka és Lola nélkül.
Az estén kétségtelenül David Bowie tartolt, a most reneszánszát élő zenész, tavaly, közel tíz év hallgatás után tért vissza a ’The Next Day’ c. albumával. Kate Moss helyette vette át a Legjobb Férfi Előadónak járó elismerést. A modell, Bowie, egy a ’70-es éveket idéző, Ziggy Stardust-os jelmezében vonult fel a színpadra.


Az este legnagyobb nyertese az Arctic Monkeys lett, akik az ’AM’ c. lemezükkel megkaparintották az Év Albuma díját, és már harmadjára nyerték el a Legjobb Brit Csapat címét is.

A londoni O2 Arénában, az este fellépői között ott volt Katy Perry, Pharrell Williams, Bruno Mars, Nile Rodgers, Arctic Monkeys, és Beyonce is. A Legjobb Női Előadónak járó elismerésben Ellie Goulding részesült, akinek a díjat Prince adta át. A Bastille lett az Év Felfedezettje, a Legjobb Kislemezt idén pedig a Rudimental készítette (Waiting All Night).

Természetesen nem távozott üres kézzel a One Direction (szó szerint: Globális Siker díja), és Bruno Mars sem (Legjobb Nemzetközi Férfi Előadó). A mindössze tizenhét éves Lorde, aki idén már a Grammy-n is tartolt, a briteknél a Legjobb Nemzetközi Női Előadó díját vihette haza Új Zélandra. Lorde az este folyamán színpadra is lépett, a Disclosure-rel, kiegészülve adta elő a rádiók által már rogyásig játszott ’Royals’-t.


A francia elektronikus zenét a Daft Punk képviselte, ők lettek a Legjobb Nemzetközi Csapat.
A szenzációt mindig utoljára, ez nálunk általában valami német csapat vagy Flo Rida szokott lenni, a briteknél meg Pharrell Williams, aki búcsúzásul ugrált még egyet a színpadon.
Mondtuk mi, hogy Kate Moss volt a legjobb az egészben.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme