Melyik a leghülyébb magyar zenekarnév? Szavazzon!


Metálzenekarok alakításánál a legnagyobb dilemmát általában a csapat neve szokta jelenteni. A basszusgitáros gyerekkora óta dédelgetett álma, az énekes testvérének iszonyat királynak gondolt ötlete, vagy a dobos részegen kitalált, szörnyen hangzó ideája legyen a név? Lehet skandálni? Könnyen megjegyezhető? Elég gonosz? Még meg sem alakult zenekarok véreznek el ilyen kérdéseken. De a FOOTER.HU ahol tud segít!


A Rómeó Vérzik nevű zenekar gitárosa azért szállt ki a bandából, mert rockoperát ír. Na most mi lesz annak a címe? Vazul Vére. 

Tényleg.

Vazul Vére. Ízlelgessük kicsit a címet! Jól hangzik? Szépen alliterál a két vé betű? Venne rá jegyet? Döntse el ön!

Minket mindenesetre megihletett a cím, ezért összegyűjtöttünk néhány - mondjuk úgy: nem egyértelműen király - magyar zenekarnevt, és olvasóink segítségét kérjük, hogy szavazással segítsenek a jövő rockzenét barkácsoló fiataljainak, milyen nevet ne válasszanak!

Alcohol

A zenekar 2003 nyarán alakult, 2006-ban készült el az első videójuk, olyan lemezeik vannak, mint a 2009-ben megjelent Házam egy kocsma. Írtak egy rockhimnusznak nevezett dalt, amiben egy csomó magyar zenész közreműködik. De ez a név...


Tűzmadár

Tipikus eset. A rockzenekarok valamiért imádnak olyan neveket választani, amikben szerepelt a tűz. A csapat amúgy 1999 óta létezik és szívesen használnak pirotechnikát. Van három albumuk és dallamos metálban utaznak. Ezzel a névvel...


Turulvér

A másik kedvelt szó a vér. Ebben az esetben a turullal alkot igazi metálzenekarnak való nevet. 1998-ban alakultak és azt mondják, hogy egyedi, magyar vonásokkal rendelkező pagan black metált csinálnak. Na, de ilyen névvel? Vagy ez épphogy jól illik a zenéhez?


Alkonyzóna

A szomorkás bandanév tökéletes példája. Alkonyat, naplemente, elmúlás, szomorúság, metál. A banda - semennyire sem váratlanul - azt mondja magáról, hogy sötét tónusú rock zenéz nyom. Vajon ez egy faszagányos név?


Krízis

Negatív fogalom, ideális bandanévnek. A csapat már a kilencvenes évek elején is nyomta, 1996-ban jelent meg az első lemezük, de némi szünet után csak a kétezres években kezdtek újra rendesem működni. De nem kellett volna nevet változtatniuk?


Ossian

Avagy mi köze van Ossziánnak, a sosem létezett ősi kelta bárdnak Paksi Endréhez?



Szavazzon, vagy ha tud jobbat, mondja el kommentben!

Melyik a legrosszabb magyar metálzenekar-név?
  
pollcode.com free polls 

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme