Nick Cave összegyűrt és eldobott minket


Összességében kellemes élményekkel jöttünk ki szerda éjszaka a Sziget Fesztiválról, habár nem gondoltuk volna, hogy így lesz. Évek óta nem voltunk a Szigeten, többek között azért, mert úgy érezzük, nem nekünk szól ez már, meg is öregedtünk, megkeseredtünk és nem is ismerjük azokat az előadókat, akik húzónévként vannak jelen. Nick Cave-et viszont imádjuk, és inni is elég jól tudunk, erre a kettőre koncentráltunk hát szerdán.


300 egy deci bor, az egyszerűbbek közül, 50 a szóda. A viceházmester eszerint a képlet szerint 550-be kéne, hogy kerüljön, mi mégis 650-ért kaptuk, ami persze csak később tűnt föl. Így indult hát a benti italozásunk. Mert immár bent is fröccsöt isznak a népek. Volt persze sör is, de azt nem bírjuk, meg kurva nagyon melegben hamar fejre álltunk volna tőle.

Amúgy egész jól ki tudtuk húzni a Nick Cave koncert kezdetéig olyan dolgokkal, mint a Die Arzte koncertbe való belenézés, italvásárlás, és a Sziget bícs csekkolása, ami a fesztivál egyik legkúlabb helyszíne lenne, ha nem lenne az a fránya Duna szag.

Semmilyen értékelhető kulturális eseményt nem kerestünk, mégis egész gyorsan eltelt az idő, és a Nagyszínpadon megszólalt a We No Who U R. Onnantól kezdve el is voltunk azzal, hogy


  1. kitárgyaljuk, milyen mokány inge van Nick Cave-nek
  2. várjuk a Stagger Lee-t
  3. szóba ejtsük azt, milyen komoly ingben van az énekes, és irigyeljük a hülye táncutását
  4. fintorogjunk a fűszagtól
  5. beszarjunk a Tupelon
  6. megjegyezzük azt az inget
  7. kilépjünk a tér-idő kontinuumból a Mermaids dallamára
  8. ökölbe szorított kézzel fogadkozzunk, hogy minden Nick Cave koncertre elmegyünk
  9. ingvásárláson gondolkodjunk


Kicsit több volt, mint kilenc, de pontosan már nem emlékszünk a többire, kárpótlásul itt egy videó. Pont olyan, mint a szerda este.


Aztán egyszer csak vége lett, ordibáltunk egy kicsit, hogy jöjjenek már vissza, akkor eljátszották az Are We Real Cool-t, de utána hazamentek. Nagyon rövidnek tűnt az egész. Nem volt Dig Lazarus Dig, Fifteen Feets Of Pure White Snow, Lie Down Here, sorolhatnánk. Inkább mi is hazamentünk.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme