Fekete Zaj Fesztivál – az a bizonyos második nap


Sikeresen elfogyasztottuk a második napot is, ami koncert szempontból, az igazán kitartó közönségnek, hajnal 4-ig tartott...


...a záró koncert ugyanis a Theodor Bastard névre hallgató orosz banda volt. '96-tól működik a formáció, '99-től ezen a néven. Sötét kalandozás ez a pszichedelikus világzene és a trip-hop karöltött világában. Fantasztikusan tehetséges zenészek alkotják a bandát, élükön Yana Veva énekesnővel, akinek a gyönyörű hangja teljes mértékben kitölti a testünket, és a lelkünket is megemelgeti párszor. Ez volt az utolsó koncert az est folyamán, a nagyteremben, de megérte megvárni, a még így is csúszással kezdő bandát. Kárpótoltak mindenért, sőt, olyannyira jól sikerült, hogy a végén nem tudtak (sok időre) lemenni a színpadról, mert a bepörgetett tömeg önkívületi állapotban háromszor is visszatapsolta őket, amin teljes mértékben meglepődtek, és negyedszerre is visszajöttek volna, csak elmondásuk szerint már nem volt energiájuk, de mindenért nagyon hálásak, és köszönik, hogy ilyen remek közönség előtt játszhattak. Hajnal 4-ig bele is adtak mindent, és annyira magával ragadó élményt nyújtottak, hogy mindenkit hatalmába kerített az érzés, miszerint bárcsak sosem érne véget az este. Háromszor sikerült is ezzel a kívánsággal élni, utána pedig realizálnia kellett mindenkinek, hogy sajnos ők is emberek.

Még egy napot itt tölt a banda, hogy jól megnézzék maguknak Budapestet, aztán folytatódik a turné, a magyar közönség pedig csak reménykedhet, hogy hamarosan visszatérnek egy hasonlóan frenetikus, és a maga lehúzó erejével felemelő koncerttel.

Theodor Bastardék...


A tegnapi napot lényegében a nagyterem és a szabadtéri színpad vitte, na nem azért mert a szabad Á színpadján ne lettek volna jó előadók, de nagyon erős volt a másik oldali felhozatal is, így az emberekben a fesztivál során kb. először született meg a zavar azt illetően, hogy hova is menjenek éppen. Azért a szervezés itt is a helyén volt, és segített a békés egyik helyről a másikra vándorlásban, azonban a VHK koncertje után már igencsak mérlegelni kellett, hogy mire is látogassunk el.

VHK, csapatszinten...

A VHK a szabadtéren örvendeztette meg a lelkes rajongóit, egy hihetetlenül energikus, egyben nosztalgikus koncerttel. Alig maradt hely szabadon a kertben. Mindenkit boldogsággal töltött el az esemény, és minden számot mosollyal fogadtak, az első sorokban, pedig rendesen kiengedték a zene által kiváltott testi érzelmeiket. Az utolsó perceket is kihasználták, és egy igazán remek koncertet adtak, amiért minden rajongó nagyon hálás volt.

Utánuk rögtön a Pozvakowszki csapott a húrok közé a nagyteremben. A teljesen letaglózó Jasa-val kezdtek, és remek látványtechnikával, lendülettel, és a post-rock magas szintű művelésével bebizonyították (ismét), hogy mi a rock zene, és hogy nem kell hozzá feltétlenül ének, vagy két gitáron, és egy dobon kívül más hangszer! 2000-óta működnek töretlenül, és a sikereiket elnézve előttük az egész világ, hatalmas sikerekkel kikövezve.

Egy officiális Pozvakowszki videó...


Őket Alba Hyseni követte, és folytatta a tömeg elvarázsolását, karizmatikus kisugárzásával, és erős hangjával. A közönség szerette őt, mint ahogy ez már megszokott volt.

Mellette a kisteremben többek közt a The Trousers, Shapat Terror és a Beat Dis zúzott a rajongókkal.

A szabadban pedig 80-as évekbeli számokra lehetett tekergetni a testünket, ami szintén nagyon jól sikerült, és hosszas vívódással járt az elszakadás, mikor az óránkra pillantottunk - éppen Blondie-t üvöltve-, hogy hoppá, kezdőik az egyik koncert ami érdekel, de annyira jó zenék vannak itt is. Na jó, még egy szám, és megyünk. És pontosan ezért jó, hogy csúsztak a különböző bandák, mert így mi is megengedhettük magunknak, ahogy a kevesebb lelkiismeret furdalást is.

Nagyon erős, és impulzív napon vagyunk túl, amit még mindig a kultúrált, zeneimádó közönség jellemez, így kíváncsian várjuk, mit tartogat a mai, egyben utolsó nap a Dürer kertben.

Tessék kapkodni a lábakat, mert ma Antonia Vai, Andy Cairns (Therapy?), és a Volkova Sisters kapja szét az arcunkat!



-Szuszu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme