Fekete Zaj Fesztivál – beindult a gépezet



Végre megnyitotta kapuit a Dürer, gyomrában a Fekete Zaj Fesztivállal! Tegnap startolt az első napjával, ami igazán odavágta az embereket a földhöz. Egyedi hangulat, rengeteg fantasztikus, és tehetséges fellépő, és nagyon sok érdekes, kedves arc a közönség soraiban, akik nyugtázhatják a fesztivál végén, hogy az volt a nyár során a legjobb döntésük, hogy ezt a 3-4 napot itt töltötték el.


Feszült nyugalommal indult az első nap. De idővel mindenki helyre tette magában, hogy a Dürer kertben van ez egy fesztivál, és nem kell hozzá mindenképpen a vidéki „fesztivál környezet”. Könnyen megközelíthető, és a hazajutás is megfizethető, ha esetleg nem lábbusszal megy az ember.

Három színpadon szórakoztatják a jobbnál-jobb bandák, és előadók a nagyérdeműt. Ebben az az aranyos, hogy amikor az egyik koncertnek vége, akkor jóiskolás módjára megindul a tömeg a másik színpadhoz, nyugodt és vidám sorokban. Ez viszont a szervezést dicséri elsősorban, ami lehetővé tette mindenki számára, hogy láthasson minden bandát, ruhamarkolászás nélkül, hogy egy időben van két banda is, akiket meghallgatott volna. Gondolom nem ismeretlen probléma, viszont itt ilyen nincs, remek, egymáshoz igazodó időpontok vannak, amibe belefér a csúszás is. Ezzel éltek páran a tegnap folyamán, visszaadva ezzel is a letűnt régi szép időket, amikor még volt koncertcsúszás, és még vissza lehetett tapsolni rendesen az előadókat. Hangulatilag is, emberileg is, tökéletes ez a fesztivál. Mérhetetlenül barátságos, kulturált és fantasztikus előadókkal operál.

A Vattafaka grúp.


Míg a nagyteremben a Kifoth zajongott, addig kint a First Aid 4 Souls pattogtatta meg a népet a szabadtéri színpadon. Később egyre vadabbá vált a helyzet, amikor is a Vatafaka fűtötte be a hangulatot. Pár perc alatt összerakták a saját kis színpadukat, rengeteg használati tárgyból álló hangszerrel felszerelve. A korántsem mondható könnyűnek hordókkal a tetején az emelvénynek, egy igazi kioperált közlekedési eszközből, motorral a közepén. Kalapács, fűrészelés, kovácsmunka, igazi életerős férfiembereket kívánt. A hatás pedig nem maradt el, remek összhangot képeztek együtt, ami igazi fizikai munka eredménye. Látványilag és hangzásilag is ámulatba ejtette az embereket. Persze az elején voltak gyanútlan közönségre váró hanghatásbeli meglepetések, amikor erősebben ütöttek meg a semmiből egy hordót, sokunk majdnem eldobta a poharát. Aztán persze mindenkit lenyűgöztek a műsorukkal, csakúgy, mint az utánuk következő Freak Fusion Cabaret feat. Operentia társulat. Döbbenetesen gyönyörű, amit csinálnak, rengeteg humorra megfűszerezve, ami mellett az ember nevetve ejti le az állát a betonig, egyes mutatványoknál. Mint például a 12 éves kislány kötél számánál, reszketünk, hogy „Jajj, jajj, leesik, leesik!- Ohh, mégsem, úristen de fantasztikus! - Ezt hogy csinálja?!” – és társai. Rengeteg munka és tehetség van az előadásukban, remek egyéniségekkel, akik fellépéseik során már szinte minden egymást ütő /stílusilag/ közönséggel találkozott már, és elmondásuk szerint mindenki máshogy reagál, de a végeredmény ugyanaz a lenyűgözött és hálás tömeg.

Freak Fusion Cabaret


10-órától pedig szépen áthömpölygött a közönség a nagyterembe Atari Teenage Riot koncertre. Ami  - a zenén kívül -, szorosan show műsornak is megfelelő előadásmódot tartalmaz. Igazi elvetemült, energiától szétrobbanó képi és hangi világot fedezhettünk fel magunknak. Embereket úsztattak a tömeg tetején, a fellépők sorra pacsiztak a táncoló tömeggel, és a végén, hogy teljes legyen a katarzis, felmehettek a zenészekhez a kedves rajongók, együtt éneklés –tán –ugrálás, meg minden ami kell, az meg volt.

Levegő után kapkodva, lehetőségek tárháza tárult elénk, azaz vagy maradtunk a nagyteremben, és Hangmásra, vagy a Tejre rophattuk vagy KINZO által kínoztattunk, vagy akár a kisteremben a Kreténekkel Loptuk az időt /Kretens, Lopunk/. Bár az igazi időlopásban az utolsó koncert érvényesült, miszerint másfél órás csúszással élvezhettük csak a Quantum Cowboys zenéjét, világító cowboy kalappal az énekes hölgyeken.

És ha még ezek után sem volt elég a zenéből, akkor a kert helységben kaptunk a lábunk alá Sir Weirdo feat Ipari Szakadárok-tól.

Remek nap volt, mint ahogy a mai is az lesz középpontban a VHK-val, és a holnapi is, a Volkovával, Antonia Vai-val, és még sok más tehetséges előadóval.

Képekért lehet vadul bányászni a Fekete Zaj facebook-os oldalát(http://www.facebook.com/feketezaj?fref=ts)






Szuszu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme