Dalok az égbolt alatt - Akusztikus Anathema koncert a Planetáriumban




Számos különleges helyszín után április 25-én a budapesti Planetáriumban hallgathat meg egy akusztikus Anathema koncertet a liverpooli zenekar hazai közönsége. Az égbolt kivetített képe alatt előadott dalok egyedülálló élményt kínálnak, melyre ülőjegyek korlátozott számban még kaphatók.


A tavaly októberi, A38 Hajón tartott telt házas lemezbemutató koncert után, a nagy érdeklődésnek köszönhetően az együttes hamarosan akusztikus ráadással érkezik Budapestre. Ezúttal a hagyományoktól eltérően nem csak egy vagy kettő, hanem három tag is részt vesz a koncerten: az énekes Vincent és a gitáros Danny Cavanagh mellett Lee Douglas vokalista hölgy is játszik majd.

A Weather Systems című legutóbb lemez, és a különleges hangulatú fellépések elismerést hoztak az Anathemának 2012-ben: nyáron a Prog Awards legjobb élő előadójának járó díjával tüntették ki őket, az év végén pedig a brit Prog Magazine kritikusai választották meg az új albumot az év legjobbjának. "Úgy érezzük, hogy az új lemezzel elértük kreativitásunk jelenlegi csúcsát.„ – mondta el Danny Cavanagh a lemezzel kapcsolatban. – „Az új album nem házibuli zenét tartalmaz. A célja az, hogy megérintse az önmagát átadni hajlandó hallgatót, s ily módon felemelje, vagy adott esetekben saját rideg mélységeibe taszítsa a lelkét.”


A budapesti koncertet szervező Negative Art a fenti jellemzéshez méltó helyszínen várja az Anathema hazai követőit április 25-én: a budapesti Népligetben található Planetárium közel 1000 m2-es kupolája alatti székezett teremben 300 személy élvezheti az akusztikus dalok élményét, melyet az intézmény különleges vetítőműszere, vagyis a planetárium-gép által kivetített égbolt kép tesz majd megismételhetetlenné. Az egyedül álló, egyetlen este bemutatott koncertre jegyek korlátozott számban még kaphatóak.

a Negative Art Prod bemutatja:
2013. április 25., csütörtök 20 óra
Budapest, Planetárium
Anathema Acoustic
Belépő: 6000 Ft.
Jegyinformáció: www.rnrticket.hu/anathema 

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme