Chi Cheng-re emlékezünk



Egy szomorú történet még szomorúbb végére értünk vasárnap reggel, amikor is elhunyt Chi Cheng, a Deftones egykori basszusgitárosa. Cheng egy autóbaleset után közel öt éve volt kómában. 42 éves volt.


1988-ban csatlakozott az akkor még szárnyait bontogató zenekarhoz és öt albumon keresztül maradt a Deftones-szal. A 90-es évek nu-metal hullámán tett szert nagyobb népszerűségre az alternatív metál banda, ám egyedi hangzásukkal messze túlszárnyalták kortársaikat. A progresszív, dallamos, kísérletező zenekar egyik meghatározó eleme Cheng mély basszus szólamai voltak.

2008 novemberében testvére temetéséről hazafele tartva Chi Cheng kocsija egy másiknak ütközött,  a basszusgitáros azóta kómában feküdt. Úgy tűnt, javulófélben van, ám a teljes felépülésről már lemondtak orvosai. Vasárnap hajnalban ismét kórházba szállították a zenészt, de már nem tudták megmenteni. 

"Úgy hagyta el ezt a világot, hogy közben szeretett dalait énekeltem a fülébe" - írta az anya, aki megköszönte a rajongóknak azt a sok szeretetet, amit fia kapott, és arra kérte őket, hogy imádkozzanak a családért, legfőképpen Chi fiáért, Gabrielért.



powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme