A soproni Lővérekben marad a VOLT Fesztivál


"Mindenütt jó, de legjobb Sopron!" – szokták mondani a fesztivál szervezői, amely mondat ezúttal megnyugtatásul is szolgált, hiszen tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a fesztivál a soproni Lővérekben, amely sokak szerint az ország talán leg szebb és legideálisabb fesztiválhelyszíne, vagy új terület után kell nézni. Nos, nem kell, mert a környezeti értékekre való különös odafigyelés mellett 2013-ban, illetve további 4 éven át a korábbi helyszínen lehet mulatni!

Ráadásul az utóbbi évek legjobb line-upját kínálja az idei fesztivál!

Sopronba jön Billy Talent, a kanadai punk rock csapat, Simon Green brightoni elektronikus zenész és producer, a Ninja Tune kiadó büszkesége legújabb alkotását, az áprilisban megjelenő The North Borders először a VOLT Fesztiválon mutatja be a magyar közönségnek.

Sopronban zúz a kétezres évek egy leghíresebb metál zenekara a Bullet For My Valentine, agresszív riffekkel keményre gyúrt, ugyanakkor dallamos, nem kis virtuozitásról árulkodó szimfóniákat írnak, lemezeikből több milliót adtak el, a 2013-as VOLT-on február végén megjelent negyedik nagylemezükkel csavarják a fesztivál közönségét a koponyájuk köré.



A modern populáris drum'n'bass kultúra legnagyobb hatású DJ-je és producere, DJ Fresh is eljön, csakúgy, mint a Dub FX, aki forradalmasította az (utcai) előadó művészetet.

Adam Anderson és Theo Hutchcraft romantikus szintipop duója, a műfaj meghatározó zenekara, akik slágerekkel teli bemutatkozó albumuk után ezúttal második nagylemezüket, a most márciusban megjelent Exile-t hozzák el a magyar közönségnek. Igen, jön a Hurts is!

Felsorolni is nehéz a VOLT-ra jövő sztárokat, így mi meg sem próbáljuk felidézni az összeset, azonban a Papa Roach megkerülhetetlen, csakúgy, mint a Parov Stelar Band, a Queens of the Stone Age, vagy a Thirty Seconds To Mars.



A nemzetközi sztárok mellett persze a magyar partikirályok sem hiányozhatnak, Annyira nem, hogy a hazai fesztiválok közül a legtöbb magyar produkció a VOLT-on lesz látható-hallható.

Szóval július 3-6. Sopron, Rock Like Fuck!

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme