A csángó, a Django meg a Swing - HARMONIA GARDEN Feat. MÓKUS a Cöki Befutón


A Harmonia Garden héttagú hazai zenekar, különleges stílusötvözettel. Ebben a nem mindennapi kertben (sőt: inkább kerthelyiségben) klasszikus slágereket, ismert film betétdalokat - olyanokat, mint a Sunny, a Pacsirta vagy a Pump Up The Jam - hallhatunk autentikus csárdással, bossa novával, francia manuche swinggel, tangóval, dzsesszel, és django stílussal ötvözve. A zenekar muzsikája egyszerre szórakoztató és ínyenceknek szóló csemege.

A zenekar különlegessége a francia cigány swing ötvözése a tradicionális magyar zenei íz világgal, hangzással melynek eredménye ez az egyedi stílus, ahogy mi nevezzük: Hungarian Django Swing. 

Amióta rátaláltunk Mókusra - Szirtes Edinára -, azóta még közelebb tudtuk hozni a stíluselemeket egymáshoz, hiszen magyarul énekel különleges, csillogó hangján a különböző nemzetközi dallamok fölé, hála szövegírónknak, Lombos Mártonnak. - Lombos Pál, zenekarvezető-bőgős

A formációt 2006-ban alapította öt tehetséges zeneművészeti egyetemet végzett fiatal, Balogh Miklós hegedűs, Horváth Márk és Jakab Viktor gitáros, Oláh Gergely cimbalmos és Lombos Pál bőgős. Az elmúlt években a Harmonia Garden további két muzsikussal, Szirtes Edina Mókus énekes-hegedűssel és Pagonyi András harmonikással bővült. 

Nagyon szeretek a „fiúkkal” együtt zenélni, mert tökéletes összhangba tudjuk hozni zenei elképzeléseinket a színpadon és az életben egyaránt. Igazán örülök, hogy egymásra találtunk és sikerült nyugalmat hoznunk hallgatóink szívébe közös muzsikánkkal. - Szirtes Edina Mókus, Fonogram-djías énekes-hegedűművész




Profi hangszeres tudásukról és kreativitásukról már egy, a zenekar hivatalos oldalán meghallgatható demo, a Hungarian Django Swing is tanúskodik, a bemutatkozó "Pump Up The Jam" kislemez 2011 szeptemberben jelent meg a Hangvető jóvoltából.

Aki kíváncsi e különös, de nagyon fülbemászó zenei ötvözetre, netalán tán még egy kis rave-re kevert csángó népzenére is nyitott, annak szeretettel ajánljuk az Április 19-i Cökxpon Befutó estet. A Harmonia Garden csapata mellett az Ethnobox játékszik moldvai kavalon, erdélyi furulyán és dorombon miközben a lemezjátszók közé is csapnak. Továbbá Keresztes Szilvia gondoskodik majd a zeneileg eklektikus jókedvről.

Április 19. 20:00

Belépő: 300 Ft
Cökxpon Ambient Caffé Theater
H-1095. Budapest, Soroksári út 8-10. (Boráros tér)

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme