David Levithan - Nap nap után


A fülszöveg sokat ígér: egy tinédzser világába kalauzol minket, aki minden reggel egy másik testben ébred. A legvadabb képzelgések tere ez a téma, hisz ki ne álmodozott volna arról, hogy legalább egy napra valaki más legyen. Igazán remek könyvet ajánlunk önöknek egy kattintás után.


"A" (nem, nem a Hazug csajok társasága-féle - a szerk.) egy különös vándor. Mióta csak az eszét tudja, minden reggel egy másik ember bőrében ébred. A fix pontja a világban ő maga, hogy tudatában van önnön létezésének. Továbbá csakis korának megfelelő formát ölt - sosem fiatalabb, vagy öregebb a test, mint a lelke. Történetünk jelenében "A" tizenhat éves. Az évek során megtanulta, hogy átutazó lévén nem kötődhet semmihez és senkihez, és hogy a napjai csak annyiban hasonlítanak egymáshoz, hogy minél előbb fel kell fedeznie a "megszállt" test tulajdonságait és környezetét. De ezt is épp csak annyira, hogy átvészelje a napot. A valódi feleszmélés egy lány, Rhiannon feltűnésével kezdődik. "A" szívében egy alig ismert érzelem pillanatok alatt kivirágzik, és minden addigi szabályt felülír.

A Nap nap után című könyv lebilincselő ifjúsági regény. Minden megvan benne, ami sikerhez kell: rendkívüli érzékkel választott téma, némi társadalmi kórkép, meg egy kevés, alig markáns biztatás (népnevelés), hogy lendüljünk túl a nemiség és megkülönböztetés problémakörén szépszerével.

A könyvelőzetes tökéletesen visszaadja a regény hangulatát.

A regény egyébiránt egy sorozat első darabja, amely önállóan is működik, ugyanakkor pár oldalfurdalós kérdést is felvet, csakhogy elepedjünk a következő kötet után.

A témafeldolgozás egyedi, és semmiképp sem felszínes, de egy csipettel több filozófia, és a tágabb tér a lélek vándorlásának (izgalmas lenne, ha "A" bármilyen korú testet ölthetne) hibátlan olvasmánnyá tették volna a Nap nap utánt. Ilyenképpen "csak" egy kiváló YA (young adult) regényt kap a kedves olvasó.

A folytatás eséllyel sok kérdésre választ ad majd, a furmányosan elhelyezett részletek mindinkább egy alakuló fantasy világot sejtetnek. Amíg mi várjuk a második kötetet, addig önök merüljenek el az első rész gondolat- és fantáziaébresztő soraiban!



-EveCarrot



Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 312
ISBN: 9789632615110
Kiadás éve: 2014
Sorozat: DREAM VÁLOGATÁS
Fordító: Vince Judit







A könyvért hálás köszönet a Maxim Könyvkiadónak!

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme