Budapest Dub Club Vol.1.



Mondhatni végre megkeresztelték a Budapesti dub arcok bulijait, amelyeknek immáron negyedik alkalommal ad helyet a MÜSZI (Művelődési Szint a Corvin áruházban). A cél egy hosszú távú, havi rendszerességgel működő klubbot létrehozni, ahová a magyar szelektorokon és producereken kívül, több külföldi előadót is szeretnének majd meghívni. Az esemény sorozat, amelyet szerkesztőségünk már jó ideje figyelget, a Budapest Dub Club nevet kapta.


Április 25-én útjára is engedi a Selecta Jahfar, Captain Midnite és Babystep-ből álló Dubapest Hifi az estet, ahová mindenkit sok szeretettel várnak!

Na, de mi is pontosan az a dub? Mert mostanában inkább amolyan előtagként lehet találkozni ennek a hosszú múltra visszatekintő, tulajdonképpen alap elektronikus zenei műfaj nevével: dubstep, dubtechno, stb. Most megmondjuk a tutit azoknak az olvasóinknak, akik esetleg nem tudnák, hogy majd aztán szombat este megtapasztalhassák élőben is.

A dub a hatvanas évek végén, hetvenes évek elején fejlődött ki a jamaicai reggae műfajból. A korai dub felvételek egy-egy meglévő zeneszám változatának, mondjuk remixének, voltak tekinthetők, melyek kihangsúlyozzák a dobot és a basszust. A mélyebb, ütemesebb hangzás a hetvenes évek elején igen népszerű volt a jamaicai sound systemek tagjai körében.

A hangszeresen előadott számokat stúdiókban, elektromos hangrendszereken dolgozzák fel, amikor is extra visszhangot és ütős hangszereket adnak a zenéhez, amire a többi hangszert és az énekhangokat helyenként rákeverik. A dubra jellemző erős és mély basszus használathoz néha még kevernek egyéb hangeffekteket és zajokat.  Élő  szett közben a DJ tovább fokozhatja a hatást.

Szelektor: Dj, aki a lemezjátszóra válogatja és rakja fel a lemezeket, melyeket õ maga, vagy a mixer kever.

Sound System: Tulajdonképpen Dj-kből, MC-kből és hangtechnikusokból álló „zenekar” A mozgó "sound system"-ek az 1950-es években alakultak, először Jamaicában, majd terjedtek Anglián keresztül tovább. Dj-k, sound system groupok teherautókra pakolták a lemezek lejátszásához szükséges cuccokat, és utcákon, szabadtéri free partykon játszották a reggae, ska, dub, rock steady stílusú zenéket. forrás: zenci, wikipédia

Tehát, valami ilyesmi:

Dubapest HiFi - Hungarian Heavy Bass Sound System



Line up:

DU3normal (live)
Dubapest HiFi ft, Babystep 
Selecta DreadHead

Ismét jelentkezik a Livity Warrior mini shop, tavaszi akciókkal. Viszont csak 22-23h-ig lesz aktívan nyitva, utána a DJ pult mellett keressék a shopot, farekot! 

2015. április 25. 22:00
Művelődési Szint (Müszi)
Blaha Lujza tér 1.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme