Hat fellépős extrém metál örömünnep – Jön a Behemoth + Tombs és a többiek



A közép-európai térség nem kifejezetten erős nemzetközi nevet szerzett extrém metál zenekarokban, de a lengyeleknek kettő is van: a death metal legenda Vader, és a blackes-deathes Behemoth. Az utóbbi csapat látogat el hozzánk április 23-án, hogy rendesen odacsapjon a Club 202-ben. Ráadásul egy másik roppant érdekes csapat, a szintén ugyanekkor nálunk turnézó amerikai Tombs koncertjét is egybegyúrták az eseménnyel a szervezők, szóval elég erős felhozatalú, hat zenekaros estén vehetünk majd részt.


A Behemoth 1991 óta létezik, eleinte black metalt nyomtak. Később fokozatosan építettek be újabb elemeket, megjelentek a death metal hatások, valamint szimfonikus, filmzenés hangulatú dallamok is a lemezeiken, de a brutalitás és a viszonylagos technikásság megmaradt. A Behemoth vezére az énekes-gitáros Nergal, aki 2010-11-ben sikeres harcot vívott a leukémia ellen, és ma már teljesen gyógyultnak tekinthető. A csávó igazi heavy metal extraordinarie, szülőhazájában a legszexibb rockzenésznek választotta meg a helyi blikknek megfelelő orgánum (egészen atipikus death metal dolog!), fodrászüzlete van, önéletrajzot írt úgy még nem múlt el negyven, stb. De persze ez mit sem jelentene, ha tré lenne a zene, de szerencsére nem az, sőt, az aktuális Behemoth lemezt imádtuk (ide kattintva olvashatod el recenziónkat).



Ilyesmire számíthatunk majd

A svájci Bölzer az extrém metal egyik legnagyobb ígérete, hiszen úgy játszik egy csomó nívós helyen a death-black duó (!), hogy stúdióalbuma még nem is jelent meg. A zürichi brigád egy demót és két EP-t tett közzé, 2013-ban a vinylen kiadott három dalos Aura című anyagot, míg tavaly a két szerzemény tartalmazó Soma CD-t.


Az este másik nagy dobása, az amerikai Tombs: muzsikájukat nehéz kategóriákba, konkrét műfajokba sorolni, mert a New York-i banda zenéjét nevezhetjük post black metalnak, de ugyanakkor dark post-punknak is. A banda első korongja 2009-ben jelent meg Winter Hours címmel. A brooklyni székhelyű csapat harmadik albuma tavaly nyáron került a boltokba. Savage Gold a címe, és röviden annyit tudunk elmondani róla, hogy kevésbé kísérletezőbb, mint eddigi lemezeik, viszont jobban odabasz.


Szintén New Yorkból érkezik a Black Anvil, akik a black, a thrash, és a heavy metal stílusjegyeit elegyítik sajátos módon. A zenekart a legendás hardcore csapat, a Kill Your Idols három tagja alapította 2007-ben. Turnéztak már a Mardukkal és a Watainnal is. Harmadik korongjuk tavaly jelent meg Hail Death címmel.


Kakukktojás az estében a holland Herder, egyrészt, mert egyedül az ő nevük hasonlít egy híres teológuséra, másrészt mert ők a sludge súlyosságát és a stoner lazaságát olvasztják egybe, dödmetál helyett. A groningeni gárda első lemeze (Heder) 2011-ben készült el, a Gods című második korong tavaly jelent meg.



A kísérletezőbb vonalat erősíti a black metal/noise/experimentális zenét játszó lengyel Thaw. A zenészek arcukat kapucnival elrejtve játszanak és a promóciós képeken is csak árnyékba burkolózva láthatóak. A 2010-ben megalakult brigád apokaliptikus muzsikáját 2013-ban ismerhettük meg, ekkor jelent meg a zenekar nevét viselő album, míg a második korong 2014-ben került a boltokba.


Belépő: elővétel 4999 Ft, a helyszínen 5999 Ft. Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, a metalshop.hu oldalon.

HOPP MOST LÁTJUK, HOGY A HERDER HELYETT A SZINTÉN HOLLANDUS TEETHGRINDER JÖN.

A Teethgrinder a grindcore-t és a crustot ötvözi a black-death metállal és néhol a sludge-zsal, szóval ők sem hellókittizik el majd az eseményt. 



FB esemény:  https://www.facebook.com/events/667498576697248


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme