Bud Spencer és Terence Hill krónikái


Pontosabban, ők csak hősei a hamarosan megjelenő könyvnek (Bud Spencer & Terence Hill Krónikák), amit mi rajongók, szeptember 4-től a kezünkben tarthatunk. Az akciófilm korszakának leáldozott. Terminátor politikai pályafutásba kezdett, Rambo megöregedett, Steven Segal pedig polgárőrnek állt. De Bud és Terence örök. Párosukat szívesen nézzük ma is. Sőt ezentúl olvashatunk is róluk. A könyv megjelenésének a napján pedig, a Dürer kert egy hatalmas bulival is kedveskedik nekünk.
Generációs emlék lehet a Mici Mackó, a Grand Kapitány gyermekei, a Friderikusz Show vagy a Családi mozidélután Disney-vel megszakítása Antall József halála miatt.
Bud Spencer és Terence Hill azonban évtizedeket átszőve vált kortalan, örök (akció) hőssé.
Tessék elképzelni egy karácsonyt a Bunyó karácsonyig nélkül. Ez kábé olyan, mint a Húsvét,  Belmondo, Kellemes Húsvéti ünnepeket c. filmje nélkül.

De vajon honnan jött a két színész? Hogyan alakult a pályafutásuk? Miért vonzottak annyi embert a mozikba, majd később miért sikerült a televízió elé ültetniük százezreket? És ami még fontosabb: mitől lettek időtlenek közös  alkotásaik? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az az új kötet, mely szeptember 6-án kerül a könyvesboltok polcaira.

A két olasz filmszínész közös filmjeinek többsége 1967 és 1985 között került a mozivászonra, de mind a mai napig rendszeresen feltűnnek a televízióban, és az internetes videómegosztó oldalak is tele vannak velük. Így ma már nem csak generációs emlékként, hanem mindannyiunk ismerőseként tekinthetünk rájuk: az idősebbek és a legfiatalabbak is mosolyognak, ha azt hallják, hogy “a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt”, de azt is szinte mindenki tudja, hogy a jóravaló, lapáttenyerű szakállas óriás és a ravasz, jóképű szőke legény kettőséből melyik beszél sirályul.


Magyarországon talán még a megszokottnál is népszerűbb a páros, amit az is mutat, hogy hazánkban nem csak filmjeiknek, hanem a filmzenéknek is rajongótábora van, de még a szinkronszínészek életére is hatást gyakoroltak: a Bud Spencer magyar hangját kölcsönző, és alkatában hasonló Bujtor István néhány saját filmjéhez is ez adta az alapötletet.

A két színész pályafutásának legfontosabb és legmeghatározóbb személyeiről is szó esik: olvashatunk az emberekről, akik végig mögöttük álltak, de kulisszatitkokban, legendákban és sok más érdekes információban  is bővelkednek a lapok. A közel 300 színes oldalt tartalmazó anyag elképesztő mennyiségű korabeli fotót, óriásplakátot és egyéb csemegét tartalmaz (magyar vonatkozások), amely rendkívül egyedivé és érdekessé teszi a kiadványt.

A Dürer kertbe, szeptember 6-ára egy könyvmegjelenési bulit is meghirdettek, ahol a filmek betétdalait játszó Spencer Hill Magic Band koncertje mellett,  filmvetítés, hagymás bab főzés, sör-virsli verseny és kvízek is várják az érdeklődőket. A bulin a rajongók személyesen találkozhatnak  majd a Terence Hill magyar hangját kölcsönző két színésszel, Újréti Lászlóval és Szersén Gyulával, ráadásul az új könyvet is itt lehet majd először beszerezni, méghozzá kedvezményes áron!

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme