Kiera Cass: A Korona - Tényleg vége?


A footer.hu hűséges olvasói tudják, hogy milyen szorgalmasan rágtuk át magunkat a Párválasztó megannyi kötetén. A királyi párkeresőn együtt sírtunk és nevettünk. Volt itt móka, azaz nyereményjáték is, hála a GABO Könyvkiadónak. De úgy tűnik, ezúttal valóban a történet végéhez értünk.



A korábbi kötetekről:

+
+
***
America Singer meséje három köteten át ívelt, nem is szólván a kiegészítő könyvecskéről. (Illetve két kiegészítő novelláról, noha a másodikról még nem írtunk.) Ezért aztán eléggé felszaladt a szemöldökünk, mikor kiderült: a soron következő kötet egyben az utolsó része a nagyívű történetnek. Először kissé fájón hatott a tény, hogy talán soha többé nem merülhetünk el az ismerős, de mindig valami új, izgalmas fordulatot tartogató fantáziavilágban, aztán ráébredtünk, hogy ez így jó.


A Korona hivatalos könyvelőzetese

Eadlyn története más, mint édesanyjáé, egy kicsit máshogyan is látjuk a Párválasztóját, de ebben éppen ez az izgalmas. Az ember még várt volna bizonyos mozzanatokat az előzőek ismeretében, ugyanakkor üdítően hatott, hogy még meg tudott lepni a jó, öreg Kiera néni.

Eadlyn világa sokkal zártabb, és koncentráltabb mint Americáé volt, de még ez is rendjén való, ha azt tekintjük, hogy America átlagos lányként vett részt a Párválasztóban, míg Eadlyn mindig is elefántcsonttoronyból nézett le a népére, mint öntudatos, leendő királynő.

Kiera Cass rendkívül jól adagolja a romantikus tündérmese mellé a fanyar társadalomkritikát is: még saját főhősét is bedobja a politikai cselszövések kereszttüzébe. Természetesen ügyel rá, hogy fiatal felnőtt rajongói kicsiny, törékeny lelkét ne érje maradandó károsodás, ettől függetlenül a kikapcsolódni vágyó idősebb olvasók száján is kifuthat olykor egy keresetlen "aztaterembúrját".

A Párválasztó sorozat utolsó része nem übereli, de szépen hozza a szokásos színvonalat. A végkifejlet bár kiszámítható, de az addig vezető út időről megfeledkezős napokat hozhat.



Kinek ajánljuk?


- Azoknak, akik olvasták Párválasztó történetek korábbi részeit.

- Azoknak, akik szeretik a párkeresős sztorikat

- Azoknak, akik egy jó történetet és kikapcsolódást keresnek


Kiknek nem ajánljuk?

- Akik azt sem tudják, eszik-e, vagy isszák a Párválasztó történeteket. (ITT az első rész ajánlója, ha valaki felzárkózna:)

- Akik nem szeretnek kikapcsolódni, és sznobok, min' állat.

- Akik aprólékosan kidolgozott disztópikus társadalomról szeretnének olvasni.

***

A sorozat minden egyes darabja elképesztően gusztusos, ami a külsőségeket illeti. Éppen ezért nem szeretnénk önöket megfosztani a jelen kötet borítójának rajongói változataitól. Sem.





                                                                                                                                 -EveCarrot



GABO, Budapest, 2016
300 oldal
ISBN: 9789634063025
Fordította: Gázsity Mila




A könyvért hálás köszönet a GABO Kiadónak!

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme